Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Σε ποιο Πολυτεχνείο ζούμε;;;





Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κατά την περίοδο της χούντας αποτέλεσε το χώρο στον οποίο οι διαφορετικές απόψεις ενώνονταν στο όνομα της ελευθερίας, το χώρο στον οποίο ο διάλογος και η πολυφωνία θεμελίωναν την πραγματική έννοια της δημοκρατίας.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σήμερα έχει μετατραπεί στο χώρο στον οποίο συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι, αρνούμενοι να δεχθούν τη διαφορετικότητα της άποψης και της πολιτικής ιδεολογίας, εξαπολύουν δολοφονική επίθεση απέναντι σε μέλη της ΠΑΣΠ Ηλεκτρολόγων.




ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ,

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ!!




Ζούμε σε μία εποχή στην οποία όλα τα κεκτημένα του λαϊκού κινήματος θίγονται ανεπανόρθωτα, μία εποχή που χαρακτηρίζεται από εμφανές έλλειμμα δημοκρατίας όπως αυτό διαμορφώνεται καθημερινά μέσα από τους μηχανισμούς καταστολής του κράτους και του παρακράτους. Ολοφάνερη και καθημερινή επίσης η προσπάθεια φίμωσης των φωνών αντίδρασης απέναντι στη βάρβαρη πολιτική λιτότητας που ακολουθείται, μέσα από ένα ολοκληρωμένο σύστημα προπαγάνδας και χειραγώγησης.




Τώρα αυτό το βλέπουμε και μέσα στις σχολές μας!

Και μάλιστα αυτοί που το επιβάλλουν είναι οι ίδιοι που εκστομίζουν αριστερίστικες επαναστατικές κορόνες στα αμφιθέατρα και τις γενικές συνελεύσεις. Είναι οι ίδιοι που απειλούν διαφορετικούς χώρους έκφρασης και προσπαθούν να επιβάλλουν το… δίκαιο του ισχυρού στη σχολή. Είναι εκείνοι που αγνοούν οποιαδήποτε έννοια δημοκρατίας, ελευθερίας και πολυφωνίας όταν διώχνουν βίαια πολιτικές συνιστώσες του φοιτητικού συλλόγου από το χώρο πολιτικής τους έκφρασης κάνοντας χρήση πολιτικών επιχειρημάτων όπως: «Θα σε σαπίσω!», «Θα σε αφανίσω!».




Όταν η διαφορετική πολιτική άποψη ξυλοκοπείται, όταν η διαφορετική πολιτική άποψη φιμώνεται και εκδιώκεται βίαια από επίσημες διαδικασίες του φοιτητικού συλλόγου, όταν η διαφορετική πολιτική άποψη δεν μπορεί να εκφραστεί μέσα στις Γενικές Συνελεύσεις, ΤΟΤΕ υπάρχει πραγματικό έλλειμμα δημοκρατίας!!




Αυτοί που διώχνουν με τις πρακτικές τους τη διαφορετική ιδεολογία από το χώρο πολιτικής της έκφρασης και την αποκλείουν από τη συμμετοχή στις διαδικασίες του φοιτητικού συλλόγου, ας αναλογιστούν τη συνεισφορά τους στη δημοκρατία που όλοι ζητάμε μέσα στα Ιδρύματα…



ΠΑΣΠ ΕΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου