Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ενημέρωση του Φ.Σ. από την επιτροπή πρακτικής άσκησης της Σχολής

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής πρακτικής άσκησης, παρουσία του Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε ενημέρωση για την πορεία της εφαρμογής της πρακτικής άσκησης στη Σχολή ΗΜΜΥ. 

Σύμφωνα με την επιτροπή, για την πρακτική άσκηση των φοιτητών ΗΜΜΥ ισχύει ότι έχει αποφασιστεί από τις Γενικές Συνελεύσεις Τμήματος της περασμένης χρονιάς, χωρίς αλλαγές. 

Αναλυτικότερα οι προϋποθέσεις και η διαδικασία συμμετοχής στην πρακτική άσκηση υπάρχουν ΕΔΩ.

Για την επιλογή των φοιτητών θα χρησιμοποιηθεί αλγόριθμος παρόμοιος με τον αλγόριθμο επιλογής των δικαιούχων των υποτροφιών του ΕΛΚΕ, στον οποίο θα προσμετράται:
  • ο μέσος όρος του φοιτητή τη στιγμή που κάνει την αίτηση για πρακτική άσκηση, 
  • το εισόδημά του και 
  • η ταξινόμηση των επιλογών του για τις υπάρχουσες θέσεις πρακτικής. 

Από τους φορείς απασχόλησης, κατά την αναζήτηση θέσεων από τη Σχολή, θα ζητείται αναλυτική περιγραφή της θέσης και του αντικειμένου της, για τη διασφάλιση του εκπαιδευτικού χαρακτήρα της πρακτικής άσκησης, με τον ασκούμενο φοιτητή να μπορεί να υποβάλει ένσταση σε περίπτωση που το αντικείμενο ενασχόλησής του είναι διαφορετικό από την περιγραφή.

Μέχρι στιγμής η χρηματοδότηση των θέσεων πρακτικής άσκησης μπορεί να γίνει μόνο από τον τακτικό προϋπολογισμό της Σχολής και από τους φορείς απασχόλησης, καθώς η Σχολή δε συμμετέχει στο ήδη υπάρχον πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ ή σε κάποιο άλλο εθνικό πρόγραμμα χρηματοδότησης θέσεων πρακτικής. Κατά τη διάρκεια επιλογής των θέσεων θα προτιμηθούν από τη Σχολή οι φορείς απασχόλησης που προσφέρουν αμοιβή, καθώς το ποσό του τακτικού προϋπολογισμού είναι περιορισμένο, με σκοπό την ικανοποίηση περισσότερων φοιτητών.

Την ερχόμενη Τετάρτη 5/6 θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνεδρίαση, καθώς η Σχολή θα αναζητήσει θέσεις πρακτικής άσκησης μέσω του συστήματος "ΑΤΛΑΣ", για την εκ νέου ενημέρωση του Φ.Σ. για τις υπάρχουσες θέσεις και τυχόν άλλες εξελίξεις. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου