Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Εκδήλωση για το τριήμερο του Πολυτεχνείου


41 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου τα μηνύματά της είναι, όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται, πιο επίκαιρα από ποτέ. Το σύνθημα για ψωμί παιδεία ελευθερία, οδηγεί ακόμα και στις μέρες μας τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας.

Δυστυχώς, οι σημερινοί δήθεν αγωνιστές, καπηλευόμενοι την επέτειο στήνουν το «πανηγυράκι» τους στο όνομα της δημοκρατίας με τον τρόπο που αυτοί αντιλαμβάνονται, καταπατώντας κάθε έννοια πλουραλισμού και ελεύθερης διακίνησης ιδεών, αξίες για τις οποίες οι αγωνιστές το ‘73 έχυσαν το αίμα τους.

Χρέος μας, ως ΠΑΣΠ, είναι να αναβιώνουμε κάθε χρόνο συναισθήματα και καταστάσεις εκείνου του αγώνα με τρόπο ο οποίος αρμόζει σε μία γιορτή για το πολίτευμά μας.


Για το λόγο αυτό σας καλούμε στην εκδήλωσή μας στην Αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Νοεμβρίου από τις 11:00 μέχρι τις 17:00. Η εκδήλωση θα περιέχει φωτογραφική έκθεση, οπτικοακουστικό υλικό με γεγονότα και μαρτυρίες ατόμων που έζησαν την εξέγερση, καθώς και παρουσιάσεις αναφορικά με τα γεγονότα και την κοινωνικοπολιτική κατάσταση της εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου