Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Σχετικά με την επίθεση στα γραφεία της ΠΑΣΠ ΕΜΠ



Το πρωί του Σαββάτου 20/12 γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα τραγικής έκφανσης των εγκληματικών στοιχείων που εσκεμμένα και με συγκεκριμένες ευθύνες αφήνονται να εκκολάπτονται και να δρουν εντός του χώρου της Πολυτεχνειούπολης στην περιοχή του Ζωγράφου. Συγκεκριμένα, στόχο αυτή την φορά αποτέλεσαν τα κεντρικά γραφεία της ΠΑΣΠ ΕΜΠ στο χώρο της Πολυτεχνειούπολης, τα οποία ύστερα από οργανωμένες ενέργειες - όπως αποδεικνύει η πρακτική τους - αφού παραβιάστηκαν σπάζοντας την κεντρική τους είσοδο, υπέστησαν βανδαλισμούς και κλοπές αξιοσημείωτου υλικού, υπό την αιγίδα... εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου!

Προφανώς και η ενέργεια αυτή δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός που πιθανώς οφείλεται σε αστοχία ή παραλείψεις από πλευράς της φύλαξης του Ιδρύματος, αλλά έρχεται να προστεθεί ως ένα ακόμα λιθαράκι στο οικοδόμημα μιας στοχευμένης προσπάθειας τρομοκράτησης και φίμωσης της δυναμικής δημοκρατικής φωνής της ΠΑΣΠ ΕΜΠ, η οποία καθ' όπως φαίνεται, μάλλον τίθεται εμπόδιο στους επίδοξους μετατροπείς των ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων και συγκεκριμένα του Πολυτεχνείου σε εστίες ανομίας, πολιτικής ανελευθερίας, βανδαλισμών και χουλιγκανισμών! Αισθανόμαστε, λοιπόν, την ανάγκη, υπό το βάρος των εξελίξεων αυτών, να ενημερώσουμε τους φορείς των οργανωμένων αυτών επιθέσεων κατά της οργάνωσης της ΠΑΣΠ ΕΜΠ, ότι... πλανούνται πλάνην οικτρά!

Δεν μας φοβίζετε... Μας εξοργίζετε!!

Δηλώνουμε ευθαρσώς ότι οποιαδήποτε προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης της οργάνωσης μας και των μελών της από τους δήθεν "δημοκράτες" του Ιδρύματος, που όλοι, λίγο πολύ, γνωρίζουμε την ταυτότητα, το ποιόν, το ήθος αλλά και τον πολιτικό τους αυτοπροσδιορισμό θα μας βρει ακόμα ισχυρότερους απέναντι της!

Η δημοκρατία, η ελευθερία της έκφρασης, ο αγώνας μας για ένα ουσιαστικά προοδευτικό Πανεπιστήμιο στη βάση της λογικής της πολυφωνίας, του πλουραλισμού και της ακαδημαϊκότητας...
                     ...δεν τρομοκρατούνται, δεν απειλούνται και δεν εκβιάζονται!


Σε πείσμα των οραματιστών της ισοπέδωσης των παραπάνω αξιών, η φωνή της ΠΑΣΠ ΕΜΠ θα συνεχίσει να ακούγεται, πιο ισχυρή από ποτέ, γιατί το δικό μας όραμα για ένα καλύτερο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο είναι πολύ πιο δυνατό!

Στα ίδια πλαίσια, καλούμε το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας να καταδικάσει σύσσωμη τέτοιες πρακτικές, οι οποίες αποτελούν τροχοπέδη στη δημοκρατική ευημερία του Ιδρύματος, ενώ παράλληλα, ανοίγουν το δρόμο σε πολιτικές πρακτικές που στοχεύουν στην περιστολή των ακαδημαϊκών ελευθεριών των Ιδρυμάτων, οι οποίες καραδοκούν, εκμεταλλευόμενες προς το συμφέρον τους αντίστοιχες εκφάνσεις εγκληματικών ενεργειών σε ακαδημαϊκούς χώρους. Παράλληλα, ωστόσο, αισθανόμαστε την ανάγκη να επισημάνουμε την τραγική ειρωνία που χαρακτηρίζει την λειτουργία της νέας Πρυτανικής Αρχής του Ε.Μ.Π., η οποία από τη μία πλευρά διαρρηγνύει τα ιμάτια της για τη διασφάλιση της "ομαλότητας" στο Ίδρυμα, την οποία και εμείς οι ίδιοι επικροτούμε, αλλά από την άλλη, αφήνει το χώρο του Πολυτεχνείου έρμαιο εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου, αδυνατώντας να διαφυλάξει και να προστατέψει την περιουσία του Ιδρύματος αλλά και την ελεύθερη δυνατότηα έκφρασης και σε πολιτικούς χώρους όπως ο δικός μας, με τους οποίους δεν δεσμεύεται "παρασκηνιακά".



Για εμάς, λοιπόν, ως ΠΑΣΠ ΕΜΠ, που ακόμα πιστεύουμε και αγωνιζόμαστε για ένα ισχυρό Τεχνολογικό Ίδρυμα, σε καιρούς όπου ο μικροκομματισμός, η μικροπολιτική διαχείριση και οι αναχρονιστικές ιδέες κυριαρχούν, τέτοιου είδους φασιστικές επιθέσεις, έχουν μόνο μια απάντηση: Την ακόμα ισχυρότερη φωνή της οργάνωσης μας, ώστε με γνώμονα τις ιδέες μας να πετύχουμε την δημοκρατική, προοδευτική και ακαδημαϊκή άνοιξη του Πολυτεχνείου!


Γιατί ακόμα και αν κόψουν όλα τα λουλούδια... Η άνοιξη θα έρθει!
                ... και θα τη φέρουμε εμείς


ΠΑΣΠ ΕΜΠ


    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου