Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Καταγγέλλουμε ξανά και ξανά!

Η κατάσταση έχει φτάσει στα άκρα!
Απάθεια και αδράνεια στο μέγιστο βαθμό!
Ιστορίες για αγρίους από το στόμα της Διοίκησης του Πολυτεχνείου!
Ακούγεται αδιανόητο αλλά... μετά από πιέσεις, ο ίδιος ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου ομολόγησε πως δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια των μελών της πολυτεχνειακής κοινότητας! Ντροπή, οργή και θυμός προς το πρόσωπο του Πρύτανη ο οποίος αδιαφορεί για καθαρά εγκλήματα εντός του Ιδρύματος! Αδιαφορεί για εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου! Κλοπές, βανδαλισμοί και επιθέσεις με σιδερολοστούς και σφυριά, ικανά να σκοτώσουν άνθρωπο, αποτελούν ηχηρά παραδείγματα με πιο πρόσφατο την επίθεση στις κεντρικές αίθουσες της ΠΑΣΠ ΕΜΠ την Παρασκευή 5/2! Η φύλαξη του Ιδρύματος εξαφανισμένη. Η δράση τους ανύπαρκτη. Η ευθύνη και η βούληση για απαραίτητες ενέργειες προσκρούει στα στεγανά της διοίκησης, με τα τζιπάκια της φύλαξης να... σπρώχνουν τα σπασμένα κάτω από το χαλί της υποκρισίας!
Άνθρωποι με κίνητρα αυστηρά μικροπολιτικά, με μοναδικό γνώμονα την αυτοπροβολή και στόχο την καριέρα έχουν στις πλάτες τους το βαρύ φορτίο της ασφάλειας μας!
Δυστυχώς οι ίδιοι θα το κατανοήσουν μόνο όταν βάψουν τα χέρια τους με αίμα!
Καταγγέλλουμε, ξανά και ξανά, τον Πρύτανη του ΕΜΠ, κ.Γκόλια, που με τις δικές του πλάτες οι εγκληματίες αυτοί βρίσκουν τις πόρτες ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα και σπάνε, κλέβουν, βανδαλίζουν και απειλούν τόσο τη σωματική ακεραιότητα μας, αλλά και όλης της πολυτεχνειακής κοινότητας!
Τι περιμένει άραγε η θεσμική αρχή του Πολυτεχνείου; Να θρηνήσουμε θύματα;
Αντίθετα από την ανάληψη πρωτοβουλιών ικανών να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, ο Πρύτανης αναλώνεται σε αστείες δηλώσεις όπως το «να προσέχουν όταν κυκλοφορούν οι φοιτητές στο ίδρυμα» ή «θεωρώ πως επαρκεί το επίπεδο ασφάλειας του ιδρύματος» ή "καλύτερα να μην κάθεστε μέχρι πολύ αργά στο Πολυτεχνείο". Τέτοιες δηλώσεις μας εξοργίζουν! Δείχνουν ξεκάθαρα την αδράνεια και την έλλειψη βούλησης εκ μέρους του!
Απέναντι στον μεταποιητή του Ιδρύματος σε νησίδα ανομίας και εγκληματικότητας, απέναντι στην αδιαφορία και το μικροσυνδικαλισμό που επιστρατεύει, απέναντι σε όσους σχεδιάζουν με τις πλάτες των εκλεγμένων καρεκλάκηδων την παρα-πολιτική μας στοχοποίηση και τον εκφοβισμό, δηλώνουμε ξεκάθαρα...
Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για τα αυτονόητα!
Την ελευθερία μας, τη δημοκρατία και την πολυφωνία! Τη διασφάλιση της σωματικής μας ακεραιότητας αλλά και την ασφάλεια ολόκληρης της ακαδημαϊκής κοινότητας απέναντι σε θεσμικές αρχές που σφυρίζουν αδιάφορα, κάνουν τα στραβά μάτια και συγκαλύπτουν!
Η επιμονή μας αμέριστη και το πείσμα μας ακόμα μεγαλύτερο!

ΠΑΣΠ ΕΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου