Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Νέα επιτυχία της ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ ΕΜΠ


Συνεχίζοντας τον αέναο και αδιάκοπο αγώνα μας για βελτίωση του επιπέδου της Σχολής μας προτείναμε, διεκδικήσαμε και εν τέλει βλέπουμε να υλοποιείται η πρόταση μας για μετάφραση των αναλυτικών βαθμολογιών των φοιτητών στα αγγλικά. Εκ πρώτης όψεως μπορεί να μοιάζει στα μάτια κάποιου ως ασήμαντο κατόρθωμα, ωστόσο όσοι έχουν περάσει από τη διαδικασία μετάφρασης του Υπουργείου Εξωτερικών καθώς και έχουν κατάθεσει διόλου ευκαταφρόνητα ποσά στην υπηρεσία αυτή (της τάξης των 100 ευρώ) αντιλαμβάνονται το μέγεθος της και τη διευκόλυνση που παρέχει σε όλους. Ούτως ή άλλως, τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού δέχονται μεταφράσεις αναλυτικής βαθμολογίας τόσο από το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και από την ίδια τη Σχολή.

Σε πρώτο στάδιο, η Σχολή θα μεταφράζει τις αναλυτικές βαθμολογίες για τους τελειόφοιτους φοιτητές, έως ότου εγκατασταθεί το σύστημα αυτόματης μετάφρασης στη Γραμματεία όπου θα μπορούν όλοι οι φοιτητές ανεξαρτήτως έτους να μεταφράζουν τα έγγραφα τους. Ιδιαίτερα για όσους συμφοιτητές μας τρέχουν για να προλάβουν τα deadlines των αιτήσεων τους φέτος, η αλλαγή αυτή τους λύνει τα χέρια.

Αδιαμφησβήτητα έχουν τεθεί οι βάσεις για την υλοποίηση ολόκληρης της πρότασης μας, που γλυτώνει τους φοιτητές από ώρες ταλαιπώριας συνδιαλλαγών με το ελληνικό δημόσιο, καθώς και τους απαλάσσει από ένα κονδύλι της τάξης των 100 ευρώ. Η επιτυχία αυτή έρχεται να προοστεθεί στο σερί των προτάσεων μας που έχουν υλοποιηθεί όπως αυτής της πρακτικής άσκησης και της αλλαγής του προγράμματους σπουδών, ενώ εν όψει εξεταστικής θα πιέσουμε ούτως ώστε να πάρει σάρκα και οστά μία ακόμα πρόταση μας, αυτή των φροντιστηριακών μαθημάτων. Απέναντι στο συνδικάλισμο που φέρει τη σφραγίδα των καταλήψεων και της κομματικοποιήσης, για μία ακόμη φορά η ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ προτάσσει τον υγιή δρόμο της ακαδημαικότητας και των προτάσεων, πιστή στο όραμα της για μία σύγχρονη και ισχυρή Σχολή των Ηλεκτρολόγων του ΕΜΠ.

Αναλυτικά την πρόταση μας που είχαμε καταθέσει μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
Πρόταση ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ για μετάφραση των βεβαιώσεων στα αγγλικά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου