Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Σχετικά με το εργαστήριο Ηλεκτρονικής και Τηλεπικοινωνιών του 3ου εξαμήνου

Όπως είναι γνωστό πλήθος φοιτητών του 3ου εξαμήνου αντιμετωπίζει ιδιαίτερη δυσκολία με το εργαστήριο και αδυνατεί να ολοκληρώσει την πλακέτα, με μόλις 1,5 εβδομάδα εξαμήνου να απομένει ακόμα. Αυτό οφείλεται σε πλήθος προβλημάτων με τα οποία οι φοιτητές έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά. Αρχικά, δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό για την καθοδήγηση των φοιτητών σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν για την κατασκευή της πλακέτας, χαρακτηριστικά οι βοηθοί στα εργαστήρια είναι πάρα πολύ λίγοι. Παράλληλα, δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες από τον υπεύθυνο καθηγητή κάτι που σε συνδυασμό με τις υψηλές απαιτήσεις που εμπεριέχει η υλοποίηση του κυκλώματος κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο των φοιτητών. Τέλος, πρέπει να τονιστεί ότι οι φοιτητές παρέλαβαν τις πλακέτες τους και τα υλικά στις 20  Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα να διαθέτουν ελάχιστο χρόνο προκειμένου να υλοποιήσουν το ζητούμενο κύκλωμα.
Εμείς από τη μεριά μας, ως ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ, αναγνωρίζοντας όλες τις παραπάνω δυσκολίες και την πίεση χρόνου η οποία υπάρχει προτείνουμε:
  • παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης του εργαστηρίου, λόγω του περιορισμένου χρονικού ορίου, συνεπώς και της εξέτασης του. Ανοιχτά εργαστήρια κατά τη διάρκεια της εξεταστικής και την πρώτη βδομάδα του εαρινού εξαμήνου και εξέταση τη 2η.
  • βαθμολόγηση των φοιτητών με επιείκεια λόγω των παραπάνω προβλημάτων και χωρίς να παίζει καθοριστικό ρόλο η εξ’ ολοκλήρου λειτουργία της πλακέτας, αλλά να βαθμολογείται η λειτουργία και η κατανόηση του κυκλώματος κατά τμήματα.
Παράλληλα, εντοπίζοντας τις δυσκολίες αυτές, ο φοιτητικός σύλλογος αποφάσισε και πραγματοποίησε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στον κ. Πολιτόπουλο έξω από τα εργαστήρια Ηλεκτρονικής και Τηλεπικοινωνιών με σκοπό να δοθεί μία λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει σύσσωμο το 2ο έτος. Από μεριάς μας, διατυπώσαμε με σαφήνεια τα αιτήματα αυτά στο πλευρό μεγάλου όγκου φοιτητών κυρίως του 2ου έτους και ύστερα από μία αρκετά εκτεταμένη συζήτηση η οποία διήρκησε πάνω από 1 ώρα, ο κ. Πολιτόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα λάβει υπ όψιν τη γνώμη και βούληση των φοιτητών και θα αλλάξει το βαθμολογικό σχήμα έτσι ώστε να μη παίζει καθοριστικό ρόλο ή όχι η λειτουργία της πλακέτας αλλά να αξιολογείται η δουλειά που έχει παραχθεί και τόνισε ότι θα βγάλει αναλυτική ανακοίνωση αύριο προκειμένου να ενημερώσει τους φοιτητές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου