Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Απαντάμε στο Φασισμό!

Τα χθεσινά γεγονότα που διαδραματίστηκαν εντός της αίθουσας του Εφετείου με την χυδαία παρέμβαση μελών της Χρυσής Αυγής αποτελούν μία ακόμη μαύρη σελίδα της σύγχρονης Ελλάδας... Δεν εκπλησσόμαστε καθόλου καθώς ο φασισμός πλεόν είναι βαθιά ριζομένος στην ελληνική κοινωνία με όπλα του τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και την αδυναμία του πολιτικού συστήματος να ανταποκριθεί στην σημερινή κρίση.
Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει για όσους σφυρίζουν αδιάφορα ή συνεχίζουν και στηρίζουν το φασιστικό και ναζιστικό μόρφωμα, όταν μάλιστα οι φαινόμενοι ως «πρωτοπαλίκαρα» του φασισμού γλεντούν υπό τους ύμνους της Βέρμαχτ, υμνούν το Τρίτο Ράιχ και προσκυνούν τον αγκυλωτό σταυρό!
Μετά από 5 χρόνια όπου έχει αποδειχθεί επανειλλημένα η φασιστική και εγκληματική φύση της Χρυσής Αυγής, είναι φανερό πως το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί από μόνο του να περιορίσει τη δράση της Χρυσής Αυγής.
Οι πληγές του φασισμού βαθαίνουν και είναι ανάγκη να δοθεί επιτέλους μία θεσμική απάντηση από το κράτος και τη δικαιοσύνη!
Παράλληλα, είναι ανάγκη και η κοινωνία από τη βάση της να κινηθεί αποφασιστικά απέναντι στις πρακτικές και τις αρρωστημένες αντιλήψεις του μορφώματος της Χρυσής Αυγής, που σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με τις αρχές της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΠΑΣΠ ΕΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου