Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Μάλλον φέρνει ναυτία να βρίσκεσαι στα σύννεφα...

Την προηγούμενη βδομάδα πραγματοποιήθηκε ΔΣ προκειμένου να καλεστεί Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου μας. Εμείς από τη μεριά μας, ως ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ ΕΜΠ επιλέξαμε να μην το υπογράψουμε για παραπάνω από ένα λόγους, οι οποίοι βασίζονταν στη θεματόλογια την οποία προτεινόταν να έχει η ΓΣ. Συνοπτικά, η προτεινόμενη θεματολογία περιείχε την απεργία των καθαριστρίων, τις επικείμενες αλλαγές στα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών και στα νέα μέτρα που φέρνει η συγκυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ. Πάμε να δούμε την πραγματικότητα τώρα, βήμα προς βήμα:
  1. Ζήτημα καθαριστριών: Τη μέρα που καλέστηκε το ΔΣ (Τρίτη 28/2)  είχαμε ως δεδομένο τη βεβαίωση του Πρύτανη ότι το ζήτημα με τις καθαρίστριες έχει λυθεί τονίζοντας, όπως προκύπτει και από ανακοίνωση που βγήκε, ότι είχε επέλθει συμφωνία με την εταιρεία.. Επομένως, θεωρήσαμε πως το ζήτημα θα έληγε και δε θα δικαιολογούσε Συνέλευση την επόμενη μάλιστα εβδομάδα, αφού ο αγώνας των καθαριστριών έμοιαζε εκείνη τη στιγμή να είχε δικαιωθει. Δυστυχώς οι ικανότητες μαντείας μας είναι ελλιπείς και δεν μπορέσαμε να προβλέψουμε ότι η εταιρεία τρείς μέρες μετά θα ακύρωνε τη συμφωνία, αλλάζοντας τα δεδομένα.
  2. Ζήτημα εργασιακών: Όπως προκύπτει και από το πρόσφατο παρελθόν των συνελεύσεων του χειμώνα, οι δυνάμεις των ΕΑΑΚ στο Πολυτεχνείο προσπαθούν μανιωδώς να κινδυνολογήσουν, αναπτύσσοντας μία ρητορική περί διάλυσης και μηδενισμού των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων, την οποία εμείς από τη μεριά μας σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε. Τονίζουμε εδώ, πως οι Γενικές Συνελεύσεις καλούνται όταν υπάρχει κάποιο σοβαρό ζήτημα που αφορά τους φοιτητές, και όχι όποτε ορισμένα σχήματα της ΕΑΑΚ επιθυμούν να κλείσουν τη Σχολή για να εξυπηρετήσουν δικούς τους, μικροπολιτικούς σκοπούς.
Για τα νέα οικονομικά μέτρα που διαφαίνεται πως φέρνει η συγκυβέρνηση Σύριζα-Ανελ θα μπορούσαμε να συζητήσουμε σε Γενική Συνέλευση, όταν ωστόσο είχαμε στοιχεία και γνωρίζαμε το πότε θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και υπό ποιους όρους. Ούτως ή άλλως, δεν είναι λίγες οι φορές στις οποίες στις Συνελεύσεις μας έχουμε συζητήσει για ζητήματα οικονομίας και έχουμε λάβει αποφάσεις.

Όλα τα παραπάνω μας οδήγησαν στην απόφαση που λάβαμε, αφού αναγνωρίζουμε την μεγάλη αξία της Γενικής Συνέλευσης και επιθυμούμε να πραγματοποείται αυτή υπό τους βέλτιστους όρους για να διασφαλίζεται η επιτυχία και μαζικότητα της. Η πραγματοποίηση Συνέλευσης επειδή άρχισε το εξάμηνο και έχουμε καιρό να κάνουμε, πρόχειρα και επιπόλαια χωρίς σαφή θεματολογία σε καμία περίπτωση δε μας βρίσκει σύμφωνους. Δεν πρέπει να λησμονεί κανείς, πως η κατρακύλα των Γενικών Συνελεύσεων από άποψη μαζικότητας εκκίνησε το φθινόπωρο του 2013, με την εμμονή των δυνάμεων της ΕΑΑΚ και ΠΚΣ να πραγματοποιούμε συνελεύσεις κάθε βδομάδα, εμμονή που οδήγησε στην αποστροφή του Συλλόγου από τα κοινά και τις διαδικασίες του.

ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ ΕΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου