Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Προεκλογική Εκστρατεία στο ΕΜΠ


Ο εκλογικός πυρετός έφτασε και στο Ίδρυμά μας, όπως συμβαίνει άλλωστε σε κάθε προεκλογική περίοδο. Δεν προξενεί σε κανέναν εντύπωση πως συγκεκριμένες φοιτητικές παρατάξεις έχουν αφήσει κάθε άλλη τους δραστηριότητα, έχοντας ουσιαστικά ξεχάσει τους φοιτητές, και ασχολούνται ολημερίς και ολονυχτίς με τις κομματικές τους δραστηριότητες. Φοιτητικές παρατάξεις, οι οποίες κατά τα άλλα δηλώνουν ανεξάρτητες και αυτόνομες από κάθε κομματικό μηχανισμό και κομματικούς πατρώνες, δίνουν σώμα και ψυχή για να ανεβάσουν τα ποσοστά των κομμάτων τους, κυνηγώντας ψηφοφόρους μέσα σε όλες τις Σχολές του ΕΜΠ. Φοιτητοπατέρες, οι οποίοι για χρόνια είχαν εξαφανισθεί, δίνουν καθημερινά το παρών για να συντονίσουν τις δράσεις των “μελών” τους, αφού για τον “άγιο” αυτό σκοπό επιστρατεύονται παλιοί και νέοι. Για μία ακόμη φορά οι παρατάξεις αυτές δείχνουν ποιος είναι ο πραγματικός τους ρόλος μέσα στο πανεπιστήμιο, καθώς και το λόγο για τον οποίο επιθυμούν και συνδικαλίζονται μέσα σ ’αυτό. Προφανώς, δεν αγωνίζονται για μια καλύτερη τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά κύριο μέλημά τους είναι η εξυπηρέτηση των κομματικών τους επιταγών.
Πρωταθλητές στις κομματικές δράσεις είναι οι φοιτητές της ΚΝΕ που αυτόν τον καιρό ξεπερνάνε τον ίδιο τους τον εαυτό, θυσιάζοντας την δήθεν αγωνιστικότητά τους για τα ζητήματα της σχολής, στο βωμό της ποσοστιαίας ανόδου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος. Τις τελευταίες μέρες ουκ ολίγες είναι οι αφίσες και τα προπαγανδιστικά κειμενάκια τα οποία κατακλύζουν το ίδρυμά μας μετατρέποντάς το σε αμιγώς προεκλογικό κέντρο καταλύοντας κάθε έννοια ακαδημαϊκότητας. Στη δεύτερη θέση ακολουθούν τα μέλη του “ανεξάρτητου” σχήματος της ΕΑΑΚ όπου έχουν να προβάλουν το μεγαλοπρεπές τραπεζάκι της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. έξω από τον χώρο του εστιατορίου δείχνοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το ποιόν τους και το πώς αντιλαμβάνονται τα δρώμενα στο χώρο του ελληνικού πανεπιστημίου. Καθίσταται λοιπόν προφανές η λάθος αντίληψη που έχουν δημιουργήσει γύρω απ’ την ετυμολογική σημασία της λέξης “ανεξάρτητος” προσκαλώντας υποψήφιους βουλευτές του κομματικού τους φορέα στην καθιερωμένη πλέον εκδήλωση στα νέα κτήρια των Ηλεκτρολόγων. Επιπροσθέτως, δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη η επανεμφάνιση των στελεχών της νεολαίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αφού καιρό τώρα εντός και εκτός των Γενικών Συνελεύσεων επιδίωκαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο την άνοδο του κόμματός τους στην εξουσία. Προφανώς, δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε και τη διαχρονική στάση της γαλάζιας παράταξης της ΔΑΠ ΝΔΦΚ που επανειλημμένως έχει παραδεχτεί την άρρηκτη σύνδεσή της με την ΟΝΝΕΔ της οποίας μέλη συμμετέχουν ενεργά στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.
Από την πλευρά μας, ως ΠΑΣΠ ΕΜΠ, αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη των συναδέλφων μας να προωθήσουν τις κομματικές τους ιδέες εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας, ωστόσο καλό θα ήταν από πλευράς τους να έχουν το σθένος να παραδεχθούν ανοιχτά ότι σκοπός τους είναι η ξεκάθαρη κομματικοποίηση της φοιτητικής κοινότητας. Εμείς παραμένοντας σταθεροί στις αρχές και τις αξίες μας αγωνιζόμαστε καθημερινά με ρεαλιστικές προτάσεις και δράσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Εν έτει 2015 θεωρείται δεδομένο πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει τις επιλογές και να κρίνεται από αυτές, χωρίς ωστόσο να παραμένει στο απυρόβλητο.

Για ένα Πανεπιστήμιο απαγκιστρώμενο από
κομματικές γραμμές...

ΠΑΣΠ ΕΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου