Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Αλλάζουμε το Πρόγραμμα Σπουδών!!!

Ένα πάγιο  αίτημα μας, φαίνεται πως υλοποιείται. 

Επιτέλους, μετά από πάρα πολλές πιέσεις, συγκλήθηκε η Επιτροπή Προπτυχιακών Σπουδών της Σχολής μας, για να συζητήσει για την αναδιάρθρωση του προγράμματος σπουδών της. Αγωνιζόμενοι διαρκώς για την ποιοιτική αναβάθμιση του επιπέδου των σπουδών μας, και αναγνωρίζοντας πως το παρών πρόγραμμα σπουδών βρίθει πολλών προβλημάτων, διεκδικούσαμε την αναδιάρθρωσή του, έτσι ώστε, τόσο να αναβαθμιστεί το επίπεδο στη Σχολή μας, αλλά και να εξυγχρονιστούν μαθήματα και δομές, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Πρότασσοντας για μία ακόμη φορά την ακαδημαικότητα, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις που επιλέγουν, στο βωμό των κομματικών τους συμφερόντων να αδιαφορούν για ζητήματα τέτοιας φύσεως, αγωνιζόμαστε έτσι ώστε να λαμβάνουμε ένα πτυχίο άξιο του ονόματος και της φήμης της Σχολής μας, που θα μας εφοδιάζει με όλες τις απαραίτητες γνώσεις και εργαλεία που θα μας βοηθήσουν να ανταποκριθούμε στις ανάγκες τις σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Αναλυτικότερα, στη χθεσινή Επιτροπή, παρουσιάστηκε από μερίδα καθηγητών, ένα προσχέδιο του νέου προγράμματος Σπουδών, με έμφαση σε αλλαγές στον κορμό (τα 5 πρώτα εξάμηνα δηλαδή). Ως ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ, δε μπορούμε παρά να αισθανόμαστε δικαιώμενοι που ένα πάγιο αίτημά μας επιτέλους ξεκινά να υλοποιείται. Ωστόσο, δε θεωρούμε πως το νέο πρόγραμμα είναι μόνο υπόθεση των καθηγητών, αλλά κρίνουμε αναγκαίο να δοθεί χρόνος και στους φοιτητές, έτσι ώστε, ύστερα από διάλογο να προκύψει ένα αποτέλεσμα που θα αντιπροσωπεύει όσο μεγαλύτερη μερίδα εξ αυτών γίνεται.

Από μεριά μας, επιλέγοντας για μία ακόμη φορά, να μη μείνουμε αμέτοχοι στις εξελίξεις θα καταθέσουμε και στην Επιτροπή ανοιχτά τη δικιά μας πρόταση, επικαιροποιώντας παλαιότερη που είχε κατατεθεί, προς διαβούλευση.

Δύο χρόνια ύστερα, από τη θέσπιση της πρακτικής άσκησης στη Σχολή μας, αποτέλεσμα πρότασης μας προς τα όργανα Συνδιοίκησης και πολλών πιέσεων από μεριά μας, συνεχίζουμε με την αναδιάρθρωση του πρόγραμματος σπουδών, μιας πάγιας διεκδίκησής μας, η επίτευξη της οποίας θα αναβαθμίσει καθολικά το επίπεδο σπουδών στη Σχολή μας.


ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ ΕΜΠ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου