Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Πρόταση ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ ΕΜΠ για Διεξαγωγή Φροντιστηριακών Μαθημάτων


Στην τελευταία Γενική Συνέλευση Τμήματος την Τρίτη 12/4 καταθέσαμε από μεριάς μας την παρακάτω πρόταση, η οποία έλαβε τόσο από τον Κοσμήτορα αλλά και από αρκετούς καθηγητές ιδαίτερα θετικά σχόλια και φαίνεται πως θα υλοποιηθεί. Αποδεικνύεται για μία ακόμη ποια είναι η μόνη δύναμη στο Σύλλογο μας η οποία μάχεται καθημερινά για ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο, μέσω της κατάθεσης προτάσεων οι οποίες στοχεύουν στη βέλτιωση των παρεχόμενων δομών και υπηρεσιών του. H πρόταση αυτή αναλυτικά: 

Είναι αδιαμφισβήτητο πως το επίπεδο παρεχόμενων σπουδών της Σχολής μας είναι αρκετά υψηλό, με αποτέλεσμα να απαιτεί και από τους φοιτητές να κατέχουν άρτια το γνωστικό αντικείμενο προκειμένου να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της. Παράλληλα, δεν είναι λίγα τα μαθήματα εκείνα τα οποία έχουν πολύ υψηλό δείκτη δυσκολίας, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να αντιμετωπίζουν δυσκολίες να τα περάσουν, αναγκαζόμενοι πολλές φορές να τα δώσουν στην εξεταστική πάνω από 2 και 3 φορές.
Όλα αυτά, οδηγούν στη δημιουργία μιας μεγάλης δεξαμενής λιμναζόντων φοιτητών σε ορισμένα μαθήματα, ο οποίος αντιμετωπίζει δυσκολίες στην επιτυχή εξέταση στα μαθήματα αυτά. Ειδικότερα υπάρχουν ορισμένα μαθήματα του κορμού, στο 4ο και 5ο εξάμηνο που τα χρωστάει αριθμός φοιτητών μεγαλύτερος των 700 φοιτητών που αποδεικνύει την αντικειμενικότητα του προβλήματος.
Από τη μεριά μας, ως ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ ΕΜΠ, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα αυτό, και να διευκολυνθούν οι συμφοιτητές μας και ιδιαίτερα εκείνοι οι οποίοι έχουν  περατώσει τα 5 έτη φοίτησης, προτείνουμε τη δημιουργία φροντιστηριακών  τμημάτων στα μαθήματα εκείνα, στα οποία υπάρχει αρκετά μεγάλος αριθμός λιμναζόντων φοιτητών. Τα μαθήματα αυτά, μπορούν να πραγματοποιούνται τις απογευματινές ώρες στις αίθουσες της Σχολής έτσι ώστε να μπορούν και όσοι εργάζονται να τα παρακολουθούν. Θεωρούμε ότι τα μαθήματα αυτά θα  πρέπει να εστιάζουν στην επίλυση ασκήσεων και θεμάτων εξετάσεων και μόνο, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα αντικαθιστούν τη διάλεξη του καθηγητή αφού δε θα γίνεται παρουσίαση θεωρίας ή νέας ύλης. 
Σε κάθε περίπτωση, η διεξαγωγή τέτοιου είδους φροντιστηριακών μαθημάτων πραγματοποιείται και σε άλλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας μας τα οποία προβλέπουν πως κάθε μάθημα τα εμπεριέχει, με θετικά αποτελέσματα, πράγμα που αποδεικνύει ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δοκιμαστεί και στη δική μας Σχολή. Τέλος, πιστεύουμε ότι η διεξαγωγή των σεμιναρίων αυτών θα δώσει λύση και στο πρόβλημα με το οποίο τίθεται η Σχολή μας πολλές φορές αντιμέτωπη, αυτό των πολύ χαμηλών ποσοστών επιτυχίας σε μαθήματα το οποίο κατά  καιρούς μπορεί να φτάσει και στο 70% αφού οι φοιτητές θα είναι αρτιότερα προετοιμασμένοι, με μέριμνα της Σχολής, για την εξεταστική περίοδο.

Απέναντι στο στείρο αρνήτισμο των ΑΝΑΦΗκαι στην κομματικοποίηση  της ΚΝΕ, στις 18 Μαιου ψήφιζουμε για τη Σχολή μας, στηρίζουμε ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου