Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Τέλος στην αγωνία με τα συγγράμματα

Ένα ζήτημα που είχε απασχολήσει έντονα τους Φοιτητικούς Συλλόγους και το σύνολο των φοιτητών της χώρας το τελευταίο διάστημα ήταν αυτό της αναστολής διανομής των συγγραμμάτων από τον Σύλλογο Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων, ο οποίος παρέμενε για καιρό απλήρωτος από το Υπουργείο Παιδείας. 

Χθες, Παρασκευή 27/10, το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι έλαβε επιστολή από το ΣΕΕΒΙ, σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε η άρση της αναστολής της διανομής των συγγραμμάτων και δόθηκε τέλος στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί, αφού τα βιβλία θα δοθούν κανονικά στους φοιτητές. Στην εν λόγω ανακοίνωση χαρακτηρίζεται ως «περιττή» η ανησυχία που προκλήθηκε, δημιουργώντας ερωτηματικά για το κατά πόσον το Υπουργείο αντιλαμβάνεται τη σημασία και την αξία της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας όταν παίζει παιχνίδια σκοπιμοτήτων πίσω από τις πλάτες των φοιτητών.

Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να σταθεί αντάξια της ευθύνης που έχει απέναντι στους φοιτητές και στις ανάγκες τους και να σταματήσει να παίζει με τη φωτιά σε τόσο σημαντικά ζητήματα, όπως αυτό της διανομής των συγγραμμάτων. Καλείται, λοιπόν, όχι μόνο να εξασφαλίσει ότι δε θα επανεμφανιστεί το πρόβλημα και στα εαρινά εξάμηνα, αλλά και να προχωρήσει σε μία συνολική αξιολόγηση για τον εξορθολογισμό του συστήματος διανομής των συγγραμμάτων.

Κάθε ψήγμα προόδου στην παιδεία είναι ένα άλμα για την κοινωνία και κάθε πρόβλημα που δημιουργείται ένα σημάδι στασιμότητας. Ας επιλέξουμε την πρόοδο!

ΠΑΣΠ ΕΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου