Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Φοιτητικές Εκλογές: Το βήμα που η κάθε φωνή ακούγεται!


Ένα πάγιο και αναφαίρετο δικαίωμα των φοιτητών είναι η συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές. Αυτό το δικαίωμα αποτελεί το "όπλο" του φοιτητή απέναντι σε δυνάμεις, οι οποίες με τις ενέργειες τους, οδηγούν στην υποβάθμιση της σχολής μας. Επίσης αποτελεί και τον "λίθο" με τον οποίο ο κάθε φοιτητής μπορεί "χτίσει" το μέλλον της σχολής του και να φέρει την αλλαγή. Μέσα από τις εκλογές, εμείς με τη ψήφο μας επιλέγουμε τα άτομα που θα μας εκπροσωπούν στα όργανα συνδιοίκησης, αλλά και διαμορφώνουμε την αναλογία εδρών στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο λειτουργεί υποστηρικτικά στη Γενική Συνέλευση για τη λήψη αποφάσεων. Άτομα που με λάβαρο τις ιδέες μας και φωνή τις δικές μας φωνές θα μεταμορφώσουν το πανεπιστήμιο του σήμερα στο πανεπιστήμιο που εμείς θέλουμε και έχουμε ανάγκη, σήμερα! Με τις εκλογές ορίζεται επίσης, αναλογικά με το μέγεθος της κάλπης, ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός φοιτητών για τη λήψη μιας απόφασης στις Γενικές Συνελεύσεις, η λεγόμενη απαρτία.

Είναι πασιφανές λοιπόν ότι με κάθε ψήφο μας ενισχύουμε την δυναμική των φοιτητικών αποφάσεων, δυναμώνουμε τις φωνές τις δικές μας και των εκπροσώπων μας,  προικοδοτούμε τα άτομα αυτά με τα εργαλεία να σφυρηλατήσουν την παιδεία με τα υψηλότερα των ιδανικών, δημόσια και δωρεάν για όλους. Στον αγώνα για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο για όλους, ΟΛΟΙ πρέπει να είμαστε εκεί.

Ήρθε ο καιρός, λοιπόν οι φοιτητές να γυρίσουν την πλάτη στο στείρο αρνητισμό των ΑΝΑΦΗ αλλά και τον σεχταρισμό, την κομματικοποίηση και την οπισθοδρόμηση της ΚΝΕ και να επιλέξουν ένα διαφορετικό δρόμο, αυτό του εκσυγχρονισμού των Ιδρυμάτων, και της Σχολής μας.

Ενδυνάμωση της ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ ΕΜΠ σημαίνει:
·       Πρακτική Άσκηση με όλο και περισσότερες θέσεις.
·       Ακαδημαϊκές Προτάσεις, όπως μετάφραση εγγράφων στα αγγλικά από τη Σχολή και θεσμοθέτηση ημερίδας για τα Erasmus προγράμματα. 
·       Εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου (Διασύνδεση του με αγορά εργασίας, Συνεργασίες με άλλα Πανεπιστήμια)
·       Αξιολόγηση

Σε ένα Φοιτητικό Σύλλογο που τα τελευταία χρόνια έχει υποφέρει τα πάνδεινα από την ηγεμονία των ΑΝΑΦΗ και του συντηρητισμού της ΚΝΕ που στέκονται εμπόδια σε κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού της Σχολής, η ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ έχει καταφέρει, με την καθημερινή της παρουσία και παρέμβαση να διασφαλίσει ότι θα ακούγεται και η λογική φωνή του φοιτητή στο Σύλλογο και ότι δε θα σβήσουν από το χάρτη όροι όπως ακαδημαϊκότητα, αξιολόγηση και προοδευτικές προτάσεις. 

Μην αφήνεις τους άλλους να αποφασίζουν για κάτι που θα υποστείς και εσύ!
Μην τους αφήνεις να αποφασίζουν για σένα χωρίς εσένα!
Μην τους αφήνεις να παίζουν άλλο με τη σχολή μας και με τις σπουδές μας!

Στις φετινές φοιτητικές εκλογές ενισχύουμε τη μοναδική προοδευτική πολιτική δύναμη του Συλλόγου που…
…καθημερινά αντιστέκεται στην κινδυνολογία, ενώ είναι παρών για τα υπαρκτά προβλήματα της Σχολής μας, προτείνοντας ουσιαστικές λύσεις
…προσπαθεί για τον εκσυγχρονισμό της Σχολής έχοντας πετύχει ήδη αξιοσημείωτα επιτεύγματα
…σταθερά έχει θέση ενάντια σε ανούσιες καταλήψεις και είναι παρούσα σε κάθε Γενική Συνέλευση παλεύοντας ενάντια στον ευτελισμό του ύψιστου μέσου πάλης των φοιτητών

ΣΤΙΣ 10 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ,ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ...
                          ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ ΕΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου