Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται!

 
 
Την Πέμπτη 11/4, στο ΤΕΙ της Πάτρας, γίναμε μάρτυρες αποτρόπαιων γεγονότων που σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με το δημοκρατικό χαρακτήρα λειτουργίας του ελληνικού Πανεπιστημίου για τον οποίο αγωνιζόμαστε και τον οποίο υπερασπιζόμαστε καθημερινά, πόσο μάλλον όταν φερόμενοι να έχουν την ευθύνη για τις συμπλοκές, οι οποίες μάλιστα οδήγησαν στον τραυματισμό 2 φοιτητών είναι μέλη της ΠΑΣΠ.
 

Ως ΠΑΣΠ ΕΜΠ, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι άνθρωποι εκείνοι με τους οποίους, δυστυχώς, μοιραζόμαστε το ίδιο όνομα, δεν έχουν καμία θέση μέσα στο ελληνικό Πανεπιστήμιο της μόρφωσης, της γνώσης και της έρευνας!



Δηλώνουμε απογοητευμένοι και αηδιασμένοι που κάποιοι τυχάρπαστοι ψευτοπαλικαράδες με προφανή ιδεολογική σύγχυση, αμαυρώνουν την ιστορία και τους καθημερινούς αγώνες της ΠΑΣΠ, όπως αυτοί διέπονται από τις αρχές της ελευθερίας της έκφρασης, του διαλόγου και της πολυφωνίας!
 
 

Παραμένοντας πιστοί στις αρχές μας
καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται!



Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο να υπερασπιζόμαστε το ελεύθερο και δημοκρατικό ελληνικό Πανεπιστήμιο… Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο να διακηρύσσουμε την οργανωτική μας αυτονομία, πόσο μάλλον όταν οι δήθεν «σύντροφοι» μας, με τους οποίους οποιαδήποτε σχέση δεν θέλουμε να έχουμε, αποδεικνύονται αντίστοιχοι με πρακτικές που στιγματίζουν τις έννοιες του ασύλου και της δημοκρατίας! Πρακτικές που πρώτοι εμείς καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε όταν λαμβάνουν χώρα εντός του ελληνικού Πανεπιστημίου…
 
 

Ως ΠΑΣΠ ΕΜΠ, βαθιά προσηλωμένοι στο ακαδημαϊκό και πολιτικό μας έργο, θα συνεχίσουμε να δρούμε με τρόπο που προάγει τη γνώση και υπερασπίζεται το ελληνικό Πανεπιστήμιο, την αξία των πτυχίων μας και την ποιότητα των σπουδών μας!




Υ.Γ. Αν κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τις αρχές και το ρόλο της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Σπουδαστικής Παράταξης στο ελληνικό Πανεπιστήμιο καλό θα ήταν να τραβήξουν το δικό τους δρόμο, όσο είναι νωρίς, γιατί το Πανεπιστήμιο και η κοινωνία δεν αντέχει λογικές που αποτελούν βούτυρο στο ψωμί των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής να διαταράξουν την κοινωνική γαλήνη και το δημοκρατικό χαρακτήρα του ελληνικού Πανεπιστημίου, επενδύοντας στη μισαλλοδοξία, τη βία και τους τραμπουκισμούς…




ΠΑΣΠ ΕΜΠ
 
 
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου