Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση ΠΑΣΠ ΕΜΠ για την δολοφονική επίθεση στα γραφεία Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο




Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής αποτελεί το ύψιστο έγκλημα. Αναπόδραστα λοιπόν η χτεσινή ( 01/ 11 / 13 ) ένοπλη δολοφονική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο Αττικής είναι καταδικαστέα, καθώς δε νοείται κανένας να αφαιρεί μια ανθρώπινη ζωή, ακόμα και ατόμων που ανήκουν στον κύκλο της φασιστικής Χρυσής Αυγής, και να δημιουργεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα στη χώρα. Άλλωστε τα όρια της δημοκρατίας μας ορίζουν πως οι όποιες διαφορές είτε πολιτικές είτε προσωπικές επιλύονται είτε με το διάλογο είτε δια της νόμιμης δικαστικής οδού και επουδενί δεν επιτρέπεται να μετατρέπουμε την χώρα σε Άγρια Δύση όπου επικρατεί το δίκαιο της πυγμής και των όπλων. Πρόκειται για μια καθαρά προσχεδιασμένη ενέργεια που είχε ως στόχους δύο άνδρες νεαρής ηλικίας, μέλη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι έπεσαν νεκροί. Από τους πυροβολισμούς υπήρξε και άλλος ένας βαριά τραυματίας που νοσηλέυεται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση.

 Από την πρώτη στιγμή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως τα στελέχη της Χρυσής Αυγής έσπευσαν άμεσα να εκμεταλλευθούν την επίθεση και να την χρησιμοποιήσουν ως όχημα διαφυγής από τις ποινικές διώξεις που αντιμετωπίζουν από την ελληνική δικαιοσύνη. Διώξεις που έχουν να κάνουν με τον εγκληματικό και φασιστικό χαρακτήρα της οργάνωσής τους. Είναι προφανές πως κανενός είδους πολιτική ή ιδεολογική αντιπαράθεση δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη δολοφονική πράξη, ακόμα και όταν αυτή στοχεύει ανθρώπους που δραστηριοποιούνται εντός της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, που επανειλλημένως έχουμε δει να εκτελεί παρόμοιες επιθέσεις και έχουμε καταδικάσει απερίφραστα.

Ως ΠΑΣΠ ΕΜΠ, θεωρούμε ότι η βία δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για την επίλυση και το ξεκαθάρισμα ‘’πολιτικών λογαριασμών’’, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για εκτελέσεις. Τέτοιες ενέργειες στοχεύουν στην Δημοκρατία και στην αποσταθεροποίηση της και πρέπει να έχουν την απόλυτη καταδίκη από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Άλλωστε, η χρήση βίας όχι μόνο θα επιφέρει νέα βία, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο, μέσω της ‘’εκδίκησης’’, αλλά και θα την καταστήσει συχνό φαινόμενο μέσα στην κοινωνία μας, νομιμοποιώντας την και απειλώντας έτσι, την ίδια τη δημοκρατία μας. Απέναντι στη βία οφείλουμε να αντιτάσσουμε την Δημοκρατία και την νομιμότητα για να βάλουμε επιτέλους ένα τέλος στον κύκλο του αίματος.





ΠΑΣΠ ΕΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου