Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Πρόταση ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ ΕΜΠ για τη διοργάνωση ημερίδας με θέμα την ενημέρωση των φοιτητών για τα προγράμματα Erasmus και Erasmus plus

Τα τελευταία χρόνια, έχει ξεκινήσει ξανά η λειτουργία του γραφείου του Ιδρύματος του ΕΜΠ που ασχολείται με τα προγράμματα Erasmus. Ο λόγος είναι ότι δίνονται τα κονδύλια στο Ίδρυμα προκειμένου οι φοιτητές του να μπορούν να αξιοποιούν τις δυνατότητες που τα προγράμματα αυτά παρέχουν. Οι δυνατότητες αυτές επεκτείνονται σε ένα ευρή φάσμα και προσφέρουν στους φοιτητές εμπειρίες και βιώματα που λόγω οικονομικών ή άλλων συνθηκών δεν μπορούν να απολαύσουν. Χαρακτηριστικά, ο φοιτητής μπορεί να πραγματοποιήσει ένα εξάμηνο των σπουδών του σε ένα έγκριτο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, σε συνεργασία πάντα με το ΕΜΠ, ενώ παράλληλα προσφέρονται ευκαιρίες και δυνατότητες για τη διεξαγωγή πρακτικής άσκησης ή κάποιου προγράμματος τύπου placement στο εξωτερικό.
Ωστόσο, όλες αυτές οι δυνατότητες παραμένουν άγνωστες στην πλειοψηφία των φοιτητών της Σχολής μας, αφού δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση από μεριάς της. Παράλληλα, πολλοί φοιτητές αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τα χρονικά περιθώρια για τις αιτήσεις για τα παραπάνω προγράμματα, αφού αφενός οι διορίες είναι άγνωστες και ποικίλουν αρκετά, αφ ετέρου είναι αρκετά πρώιμες (μέχρι και ενάμιση χρόνο πριν την έναρξη κάποιου προγράμματος). Για το λόγο αυτό, αναγνωρίζοντας την αξία και τη σημασία που έχουν τα προγράμματα αυτά για τους φοιτητές της Σχολής μας προτείνουμε τη θέσπιση μίας ημερίδας που θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο και θα αφορά στην πλήρη ενημέρωση των φοιτητών για τα προγράμματα Erasmus. Η ημερίδα αυτή μπορεί να πραγματοποιείται από κάποιο μέλος του γραφείου Erasmus του Πολυτεχνείου ή τον αρμόδιο υπεύθυνο της Σχολής μας για το ζήτημα συνολικά. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που το ενδιαφέρον για τα προγράμματα αυτά ολοένα και αυξάνεται, στα πλαίσια της βελτίωσης και διευκόλυνσης της καθημερινότητας των φοιτητών της Σχολής μας κρίνουμε τη δράση αυτή ιδιαίτερα σημαντική και χρήσιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου