Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Χορήγηση Στεγαστικού Επιδόματος στους φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017


Σε συνέχεια των αιτημάτων μας από τον περασμένο Ιούλιο και την κυβερνητική απόφαση για επανεκκίνηση της διαδικασίας κατάθεσης δικαιολογητικών και χορήγησης του επιδόματος από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, φάνηκε πως η ομαλότητα επαναφέρεται στη συγκεκριμένη διαδικασία, ώστε οι δικαιούχοι να συνεχίσουν να λαμβάνουν την οικονομική βοήθεια. Ωστόσο, με τη συγκεκριμένη απόφαση της 31ης Αυγούστου 2017 δεν εξασφαλιζόταν η χορήγηση του επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017, που μέχρι και σήμερα δεν έχει δοθεί στους δικαιούχους.

Ως αποτέλεσμα των πιέσεων που έχουν ασκηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα, μέχρι και σήμερα, στον αρμόδιο Υπουργό για θέματα Παιδείας, εκδόθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2017 εγκύκλιος με θέμα: «Χορήγηση στεγαστικού επιδόματος ακαδημαϊκού έτους 2016 -2017». Με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο ορίζεται και περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία υποβολής αίτησης για τη χορήγηση του επιδόματος, καθώς επίσης αναφέρονται και τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Αναλυτικά, το περιεχόμενο της εγκυκλίου μπορεί να βρεθεί ΕΔΩ.

Για τις περισσότερες σχολές της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και των σχολών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου η διαδικασία για την κατάθεση των δικαιολογητικών, που πλέον θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής τουΥπουργείου, ξεκινά στις 27 Σεπτέμβρη 2017 και ολοκληρώνεται στις 20 Οκτώβρη 2017.

Χάρη στην παρέμβαση της οργάνωσής μας και την πολύμηνη προσπάθεια το στεγαστικό επίδομα θα δίνεται και πάλι στους δικαιούχους, ενώ παράλληλα διαμορφώνεται το νέο πλαίσιο που θα εξασφαλίζει μια πιο αποτελεσματική διαδικασία, παρακάμπτοντας σε μεγάλο βαθμό τη γραφειοκρατία των Ιδρυμάτων. Ταυτόχρονα, η ηλεκτρονική εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη ολόκληρο το 24ωρο καθιστώντας εφικτό για οποιονδήποτε να καταθέσει τα δικαιολογητικά ανά πάσα στιγμή, εντός προθεσμίας.

 

ΠΑΣΠ ΕΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου