Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Χορήγηση κάρτας σίτισης ακαδημαϊκού έτους 2017-18

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το εστιατόριο του Πολυτεχνείου θα λειτουργήσει υπό το πλαίσιο καρτών δωρεάν σίτισης, για όλους τους δικαιούχος, και έναντι μικρού αντιτίμου για όλους τους υπόλοιπους φοιτητές. Η δωρεάν σίτιση των φοιτητών, όπως και εμείς την αντιλαμβανόμαστε στο πλαίσιο του κοινωνικού κράτους και του θεσμού της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, ο οποίος αν και έχει αποδυναμωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, καταφέρνει να κρατήσει ένα αξιόλογο επίπεδο στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, είναι απαραίτητη για το σύνολο των δικαιούχων φοιτητών και θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα του κράτους και των εκάστοτε Ιδρυμάτων. Έτσι, λοιπόν, η Πρυτανεία του Ιδρύματος μας, εδώ και κάποιες μέρες, έχει ανακοινώσει τη διάθεση καρτών δωρεάν σίτισης, οι οποίες θα παραλαμβάνονται από τη Φοιτητική Μέριμνα του Πολυτεχνείου – Θωμαΐδειο κτήριο (πίσω από το κτήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, τηλέφωνο 2107722192, 2107722154) – έπειτα από κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών και εγγράφων τις ώρες 9:30 – 13:30 έως και την Τρίτη 31/10/2017. Την ανακοίνωση της Πρυτανείας μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Αναλυτικότερα, παρατίθενται το σύνολο των απαραίτητων δικαιολογητικών:

·         Αίτηση – Δήλωση χορήγησης κάρτας σίτισης την οποία θα βρείτε ΕΔΩ.

·         Βεβαίωση Σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, έπειτα από την εγγραφή σας στο χειμερινό εξάμηνο που ακολουθεί.

·         Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας, θεωρημένο από Δημόσια Αρχή (πχ ΚΕΠ) για τη γνησιότητα του.

·         Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

·         Έγγραφο δημόσιας αρχής (πχ Δήμος) ή υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (πχ ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ) από όπου προκύπτει ο τόπος μόνιμης κατοικίας του δικαιούχου.

·         Αντίγραφο Εκκαθαριστικού σημειώματος φορολογικού έτους 2016 (οικογενειακού ή και ατομικού εάν υφίσταται).

·         Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α 75) του ενδιαφερομένου για την ακρίβεια του περιεχομένου των υποβληθέντων δικαιολογητικών, όπου θα βεβαιώνεται ο τόπος μόνιμης κατοικίας του, αλλά και θα γίνεται ιδιαίτερη μνεία της γνώσης των συνεπειών της υποβολής αναληθούς δήλωσης ή ανακριβών, ψευδών ή πλαστών δικαιολογητικών την οποία μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

·         1 – 2 Φωτογραφίες, εφόσον πρόκειται για έκδοση νέας κάρτας σίτισης και όχι ανανέωση.

Επιπρόσθετα, εάν ο δικαιούχος φοιτητής ανήκει στις σχετικές κατηγορίες πληρώντας τα αντίστοιχα κριτήρια, καθίστανται απαραίτητα και τα κάτωθι δικαιολογητικά:

·         Αντίγραφο διαζευκτηρίου και έγγραφο ορισμού επιμέλειας σε περίπτωση διαζευγμένων γονέων.

·         Πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, που αποδεικνύει την πολυτεκνική ιδιότητα του φοιτητή, εάν αυτή υφίσταται.

·         Βεβαίωση σπουδών από τα αντίστοιχα Ιδρύματα και σχολές όπου φοιτούν τυχόν αδέρφια.

·         Ληξιαρχική πράξη γέννησης δικαιούχου φοιτητή, εάν πρόκειται για ορφανούς φοιτητές, φοιτητές που φέρουν την ιδιότητα τέκνου άγαμης μητέρας ή φοιτητές που φέρουν την ιδιότητα τέκνου θύματος τρομοκρατίας και δεν έχουν υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας τους.

·         Σε περίπτωση αποβιώσαντος γονέα ή γονέων, Ληξιαρχική πράξη θανάτου εφόσον ο δικαιούχος δεν έχει υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας του.

·         Πιστοποιητικό υγειονομικής επιτροπής σε περίπτωση αναπηρίας ατόμων του οικογενειακού περιβάλλοντος του φοιτητή.

·         Βεβαίωση επιδότησης ανεργίας του ΟΑΕΔ, εάν είναι εγγεγραμμένος ο ίδιος ο δικαιούχος ή κάποιος γονέας.

Δικαιούχοι φοιτητές χαρακτηρίζονται όλοι οι ενεργοί φοιτητές έως και το 7ο έτος που το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 45000€, εάν πρόκειται για οικογένεια με μόνο ένα τέκνο. Εάν πρόκειται για παραπάνω τέκνα, το παραπάνω ποσό προσαυξάνεται κατά 5000€, ενώ εάν πρόκειται για τέκνα – αδέρφια ενεργούς φοιτητές του πρώτου κύκλου σπουδών το παραπάνω ποσό προσαυξάνεται κατά 3000€. Για περισσότερες πληροφορίες παρατίθεται το σχετικό ΦΕΚ που καθορίζει αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις λήψης της κάρτας δωρεάν σίτισης, και μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.

ΠΑΣΠ ΕΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου