Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Πέρασε επί της αρχής η πρακτική άσκηση!!



Ιστορική η σημερινή ημέρα για τη σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, αφού στη Γενική Συνέλευση Τμήματος που έλαβε χώρα αποφασίστηκε η επί της αρχής έγκριση της πρακτικής άσκησης!


Μετά την κατάθεση επίσημης, τεκμηριωμένης και εφαρμόσιμης πρότασης από την ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ και παρουσίαση της κατά τη διάρκεια της σημερινής Γενικής Συνέλευσης Τμήματος, η συντριπτική πλειοψηφία των καθηγητών (μόλις 2 ψήφισαν λευκό) αποδέχθηκαν την ανάγκη πρακτικής εφαρμογής του αντικειμένου της σχολής μας πριν την έξοδο στην αγορά εργασίας. Μετά από μία διαδικασία μακράς διάρκειας, στην οποία η παράταξη της ΔΑΠ επέλεξε να μην τοποθετηθεί και οι παρατάξεις των ΕΑΑΚ και της ΑρΕν προέβησαν σε μικροπολιτικά τεχνάσματα αποφυγής να καταλήξει η συζήτηση σε ψηφοφορία και τελικά δηλώνοντας "απών" όταν αυτή έλαβε χώρα, η πρακτική άσκηση η οποία εφαρμόζεται κανονικά σε όλες τις υπόλοιπες σχολές του Ιδρύματος, επιτέλους βρήκε εύφορο έδαφος θεμελίωσης της και στη σχολή των Ηλεκτρολόγων.


Οι βασικοί άξονες και τα χαρακτηριστικά που τέθηκαν στην πρόταση που τελικά υπερψηφίστηκε είναι οι ακόλουθοι:
  • Η πρακτική άσκηση θα έχει προαιρετικό χαρακτήρα και πιλοτική εφαρμογή, για τα πρώτα 2 χρόνια.
  • Δεν θα ενταχθεί στο πρόγραμμα σπουδών και το πιστοποιητικό της θα εκδίδεται από το φορέα απασχόλησης.
  • Δεν θα υπάρχει καμία σύνδεση της με πιστωτικές μονάδες.
  • Δεν θα τεθούν κριτήρια αποκλεισμού των φοιτητών από την εφαρμογή της πρακτικής άσκησης που θα σχετίζονται με το μέσο όρο της βαθμολογίας τους.

Για άλλη μία φορά αποδεικνύουμε ότι οι ακαδημαϊκές διεκδικήσεις μας έχουν αποτέλεσμα! 

Ευχαριστούμε τους συμφοιτητές μας για τη στήριξη τους και δεσμευόμαστε τη συνέχιση της δυναμικής παρουσίας μας στα όργανα συνδιοίκησης, με νέες ιδέες και προτάσεις για την διαρκή βελτίωση και αναβάθμιση των δομών της σχολής και των σπουδών μας!!



ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου