Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Πολυτεχνείο 2012…

 
Στο ίδιο έργο θεατές, 39 χρόνια μετά την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου, ομάδα κουκουλοφόρων επιτίθεται με καδρόνια και κλομπ εναντίων φοιτητών-μελών της ΠΑΣΠ. Γύρω στις 10:00 π.μ., την Πέμπτη 15/11, μέλη της ΠΑΣΠ εισήλθαν στο χώρο του κάτω Πολυτεχνείου προκειμένου να συμμετέχουν στο εορταστικό τριήμερο, με απόλυτο σεβασμό και τιμή στα προτάγματα της σύγχρονης εποχής, όπως αυτά πηγάζουν από τα μηνύματα της εξέγερσης. Την ίδια στιγμή οι γνωστοί-άγνωστοι τραμπούκοι αναλαμβάνουν δράση εξαπολύοντας δολοφονική επίθεση με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δύο συντρόφων μας, μελών της ΠΑΣΠ, εκ των οποίων ένας με κάταγμα στη μύτη και ο δεύτερος με κρανιοεγκεφαλική κάκωση.
 
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως τα συγκεκριμένα άτομα έχουν απεμπολήσει κάθε μήνυμα που σχετίζεται με τον τίμιο αγώνα των φοιτητών της 17ης Νοέμβρη του 73’ και οι λέξεις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΝΟΤΗΤΑ και ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ είναι προφανώς ξένες λέξεις σε αυτούς. Το μήνυμα συναδέλφωσης και το προσηλητήριο κοινού αγώνα για Ειρήνη και Δημοκρατία που κάποιοι το πλήρωσαν με την ίδια τους τη ζωή στο Πολυτεχνείο του 73’, σήμερα κάποιοι το εκλαμβάνουν ως μήνυμα βίας, πόλωσης και διχασμού, θεωρώντας πως η φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ δεν έχει χώρο και θέση σε αυτά. Κάτι τέτοιο όμως πόρρω απέχει από την πραγματικότητα και την πεμπτουσία του εορτασμού του Πολυτεχνείου. Χώρο και θέση, στον εορτασμό του Πολυτεχνείου δεν έχουν οι συγκεκριμένες γκανστερικές παρακρατικές μειονότητες που προβαίνουν σε πράξεις βίας, μιας και βρίσκονται σε πλήρη αντιδιαστολή με την κουλτούρα και την πολιτική ιστορία της Ελληνικής Αριστεράς.

Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία οφείλει να καταδικάσει τα φαινόμενα της πολιτικής φίμωσης και του βιασμού της ελεύθερης δημοκρατικής έκφρασης!


Όσοι αναζητούν να δώσουν άλλοθι σε αυτά τα καρκινώματα της Δημοκρατίας είναι συνεργοί σε εγκληματικές πράξεις. Ως ΠΑΣΠ παραμένουμε πιστοί στο όραμα την γνήσιων αγωνιστών για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Ενός κοινού αγώνα για την εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου, ενός ΚΟΙΝΟΥ αγώνα για την διασφάλιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, για την προάσπιση του ασύλου, ενός ασύλου ελεύθερης διακίνησης ιδεών και όχι ενός ασύλου για την συγκάλυψη παράνομων και αξιόποινων πράξεων. Ενός κοινού αγώνα για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, για την ελευθερία έκφρασης του κάθε ανθρώπου ανεξαρτήτως ιδεολογίας, εθνικότητας και κοινωνικής προέλευσης.

Είμαστε σίγουροι πως όλες οι καθ’ ουσίαν δημοκρατικές δυνάμεις θα ρίξουν στο βάραθρο της ιστορίας όλους εκείνους που στο όνομα της 17ης Νοέμβρης του 73’ φαλκιδεύουν τη δημοκρατία και την καταντούν μια απίστευτη φενάκη.


Και για την ιστορία…
     …να υπενθυμίσουμε στη νεολαία ΠΑΣΟΚ που τεχνηέντως προσπαθεί να οικειοποιηθεί και να εντάξει στους κόλπους της την ΠΑΣΠ, ψάχνοντας να βρει στήριγμα στο υγιώς εκφραζόμενο κομμάτι της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, πως η οργάνωση μας είναι ανεξάρτητη, αυτοπροσδιοριζόμενη και πορεύεται πλήρως απαγκιστρωμένη από τις σκληρά νεοφιλελεύθερες επιλογές, των τελευταίων ετών, του ΠΑΣΟΚ και των μηχανισμών του. Σε αντίθεση με την νεολαία ΠΑΣΟΚ, που αμφιβάλλουμε για το κατά πόσο διατηρεί υπόσταση εν έτει 2012…

 

Δεν ξεχνάμε εκείνο τον Νοέμβρη…
                  συνεχίζουμε να
παλεύουμε με τις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη!




                         ΠΑΣΠ ΕΜΠ




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου