Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Το παρακράτος... παρακράτησε!


Όλοι οι Έλληνες γίναμε μάρτυρες της κρατικής καταστολής και της αστυνομικής βίας για ακόμα μια φορά και στη χτεσινή παλλαϊκή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας. Η σωματική βία, η ρίψη χημικών, το πογκρόμ των ΜΑΤ εναντίων των διαδηλωτών και οι προσαγωγές αποτελούν σύνηθες φαινόμενο σε κάθε διαδήλωση, που σκοπό έχουν την ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων και την τρομοκράτηση των πολιτών. Η κρατική βία λοιπόν ντυμένη με τον μανδύα της προάσπισης της έννομης τάξης γίνεται νόμιμη βία εναντίων των πολιτών.

Λόγω του φόβου λοιπόν της λαϊκής αντίδρασης, η καταστολή και η τρομοκρατία προσλαμβάνουν για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση τόσο ακραίες μορφές, ώστε να καθίσταται δυσδιάκριτη η διαφοροποίηση αυτού του καθεστώτος από ένα τυπικά αστυνομοκρατούμενο «οργουελιανό» καθεστώς. Τα ΜΑΤ λειτουργούν σαν άλλοι σερίφηδες και μαζί με την βοήθεια των ομάδων ΔΙΑΣ (άλλες φορές και ομάδα ΒΙΑΣ), ΔΕΛΤΑ και τους ασφαλίτες τρομοκρατούν ψυχολογικά τους πολίτες με τις συνεχείς εξακριβώσεις στοιχείων και τις προληπτικές προσαγωγές πριν καλά καλά φτάσουν στο χώρο της πορείας. Και σαν να μην έφτανε αυτό τα ΜΑΤ σε οργασμό βίαιης δράσης έχουν εξελιχθεί σε πραιτοριανούς της κυβέρνησης, βιαιοπραγούν ακόμη και εναντίον των ανήμπορων συνταξιούχων, χτυπούν δολοφονικά με τη λαβή του γκλοπ απεργούς, συλλαμβάνουν συνδικαλιστές και προσαγάγουν για ώρες στη ΓΑΔΑ φοιτητές με μόνο σκοπό τον εκφοβισμό τους και τη μη συμμετοχή στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της διαμαρτυρίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των μέτρων καταστολής, όπου έχουν ξεφύγει του αρχικού τους σκοπού, με συχνότητα και αιτίες που ξεπερνούν τα όρια των δικαιωμάτων τους για άσκηση εξουσίας πάνω στους Έλληνες πολίτες, αποτελώντας πλέον μια προσωπική επιλογή του καθενός φερόμενου ως όργανο της τάξης, ήταν η προσαγωγή 2 μελών της ΠΑΣΠ Ηλεκτρολόγων, χθες, Τετάρτη 7/11, στο σταθμό του μετρό Κατεχάκη για κατοχή μαντηλιών(!) χωρίς να έχουν προκαλέσει κανένα αδίκημα και χωρίς να συντρέχει ο οποιοσδήποτε λόγος προσαγωγής τους. Είναι πλέον σαφές ότι τα κριτήρια προσαγωγής έχουν αλλάξει και βασίζονται στην δημιουργία εντυπώσεων και στην ξεκάθαρη τρομοκρατία των απλών πολιτών.

Όσο όμως και αν προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν αυτά τα μέτρα καταστολής και αυτές οι τακτικές δεν θα περάσουν και δεν θα μας φοβίσουν!!!


Π.Α.Σ.Π. Ε.Μ.Π.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου