Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Νέα πρωτιά στην αντιγραφή από τη ΔΑΠ ΗΜΜΥ...

     Το ψέμα έχει κοντά πόδια και αυτό θα έπρεπε να το έχει καταλάβει καλύτερα από όλους η... πρωτοπόρα παράταξη της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ. Τη Δευτέρα, λοιπόν, τα αποδημητικά... πουλιά της ΔΑΠ κελάηδησαν μετά από καιρό ανυπαρξίας από την σχολή και απαξίωσης των συλλογικών δραστηριοτήτων. Οι σύγχρονοι Γκέμπελς για άλλη μια φορά εμφανίζονται ως υπερασπιστές της ακαδημαικής αναβάθμισης που διεκδικούν και μάχονται, υπό το πρίσμα της ευθύνης και του καθήκοντος. Οι μάσκες όμως έχουν πέσει εδώ και καιρό και αυτό το προσωπείο που προσπαθεί να δείξει η ΔΑΠ μόνο τον γέλωτα και την θυμηδία προκαλεί.
     Κύριοι της ΔΑΠ όταν λέμε ΄΄διεκδικώ΄΄ μια πρόταση σημαίνει συμμετέχω στις διαδικασίες της σχολής όχι μόνο με την φυσική παρουσία αλλά μέσα από τοποθετήσεις και διευκρινήσεις για την αποσαφήνιση της αναγκαιότητας να περάσει μια συγκεκριμένη πρόταση.
     Στο θέμα της πρακτικής άσκησης λοιπόν, να σας υπενθυμίσουμε, επειδή η μνήμη σας είναι ασθενής και επιλεκτική, πως καθ΄ όλη τη διάρκεια της περσινής συνέλευσης τμήματος με σκοπό την θεσμοθέτηση της πρακτικής άσκησης «ποιήσατε την νύσσα», κοινώς, κάνατε την πάπια ακόμα και όταν η διαδικασία πήγε να αναβληθεί. Η ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ, όμως, εκτός του ότι ανακίνησε ξανά το θέμα μέσα από κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης, ήταν η μόνη που αρειμανίως αγωνίστηκε από την αρχή μέχρι το τέλος για την θεσμοθέτηση της και έχετε σήμερα εσείς το θράσος να μιλάτε για επιτυχία της ΔΑΠαρας. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ...
     Όσο εύκολα όμως εξαντλείται η μαχητικότητά σας στα όργανα της σχολής άλλο τόσο εύκολα καπηλεύεστε προτάσεις και ιδέες και χωρίς κανένα ίχνος ντροπής παρουσιάζετε ως δικές σας. Επειδή όμως «Verba volant, scripta manent» όπου στην ελληνική γλώσσα αποδίδεται ως "τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν", κύριοι της ΔΑΠ να σας υπενθυμίσουμε ξανά, γιατί μάλλον έχετε τσακωθεί με την αλήθεια, πως εσείς που τώρα διατείνεστε την κεντρική διανομή συγγραμμάτων είσαστε οι ίδιοι που στις 21 Φεβρουαρίου του 2011 υπό το άγρυπνο βλέμμα του αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά παρουσιάζατε το κατάπτυστο "ΠΑΙΔΕΙΑ 2020" που εκτός των άλλων αναφέρει την αντικατάσταση του συγγράμματος με e-books και e-readers. Για ποια λοιπόν κεντρική διανομή συγγραμμάτων μιλάτε ακριβώς; Όταν η ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ πρότεινε και διεκδικούσε την κεντρική διανομή εσείς δηλώνατε λάτρεις του ηλεκτρονικού βιβλίου και θεωρούσατε μάλιστα πως μπορεί να αντικαταστήσει επάξια το κανονικό σύγγραμμα!!! Μάλιστα, έπειτα από πρωτοβουλία και κόπο μελών της ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007 πραγματοποιήθηκε η κεντρική διανομή συγγραμμάτων σε χώρο του πολυτεχνείου.
     Τα παιδιά όμως του συνθήματος... ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ, ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ μας απειλούν πως...δεν σταματάνε εδώ και θα συνεχίσουν το έργο... καταστροφής του ΕΜΠ. Η ιστορία και η εμπειρία τόσων χρόνων έχουν αποδείξει πως η ΔΑΠάρα το μόνο που θέλει να πετύχει είναι να μετατρέψει το ΕΜΠ σε μαγαζάκι της, όπως το ΠΑΠΕΙ και τα ΤΕΦΑΑ, ώστε να εξυπηρετήσει τα μικροπολιτικά συμφέροντά της. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε κανέναν να οικειοποιηθεί τις ακαδημαϊκές κατακτήσεις, τις ιδέες και τις προτάσεις της ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ. Πόσο μάλλον στα “ορφανά” της ΟΝΝΕΔ και της ΝΔ που μόνο στόχο έχουν την κατάργηση του ασύλου, τον ευνουχισμό του φοιτητικού κινήματος και την ιδιωτικοποιήση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου