Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Σχέδιο χωρίς... σχέδιο


Τη φετινή χρονιά στη σχολή των Ηλεκτρολόγων οι φοιτητές έχουν έρθει αντιμέτωποι με το πρόβλημα της μη διανομής του απαραίτητου συγγράμματος στο μάθημα του Ηλεκτρολογικού σχεδίου. Μέχρι πρότινος, το  σύγγραμμα για το μάθημα είχε τη μορφή βιβλιοδετών σημειώσεων εκτυπωμένων από το Θωμαϊδειο και η διανομή του γινόταν συνήθως στην αρχή του εξαμήνου, μετά τη λήξη του πρώτου μαθήματος. Φέτος όμως το σύγγραμμα δεν έχει διανεμηθεί ακόμα, γεγονός αδιανόητο δεδομένου ότι σε λιγότερο από ένα μήνα αρχίζει η εξεταστική περίοδος, οπότε και πρέπει να παραδοθεί η εξαμηνιαία εργασία που υπάρχει στο μάθημα. Επιπλέον, ούτε οι διδάσκοντες ούτε ο κοσμήτορας της Σχολής έχουν ανακοινώσει κάποια επίσημη ημερομηνία διανομής για το συγκεκριμένο βιβλίο.


Ως ΠΑΣΠ ΕΜΠ, πάγια θέση μας αποτελεί η δωρεάν χορήγηση συγγραμμάτων ως αναπόσπαστο στοιχείο της δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Θεωρούμε αναγκαία τη διανομή όλων των απαιτούμενων συγγραμμάτων, για το σύνολο των μαθημάτων καθώς και την ποιοτική αναβάθμισή τους ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις.


Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που υπάρχει, και μετά τη πραγματοποίηση Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου για αυτό το σκοπό, καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 14/02 στην Σύγκλητο που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 ώστε να βρεθεί λύση και να διασφαλιστεί ότι το βιβλίο του Ηλεκτρολογικού σχεδίου θα διανεμηθεί άμεσα και δωρεάν, όπως συμβαίνει με όλα τα συγγράμματα όλων των μαθημάτων, στα πλαίσια της διεκδίκησης της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας.




     ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου