Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Πρόταση ΠΑΣΠ ΕΜΠ για διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας της Κεντρικής Βιβλιοθήκης



Ο χώρος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί πληθώρα βάναυσων χτυπημάτων που πλήττουν σε σημαντικό βαθμό τις υπηρεσίες που προσφέρει στους φοιτητές. Στο απυρόβλητο δεν θα μπορούσε να μείνει και το ΕΜΠ, που συγκεκριμένα με το μέτρο της διαθεσιμότητας που εφαρμόστηκε φέτος να έχει αλλάξει κατά πολύ την εικόνα του, ενώ ανεπηρέαστες δεν θα μπορούσαν να μείνουν οι παροχές του προς τη φοιτητική κοινότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κεντρική βιβλιοθήκη του πολυτεχνείου, όπου λόγω έλλειψης προσωπικού, το ωράριο λειτουργίας της έχει μειωθεί και είναι 8:30 με 15:00.



Ως ΠΑΣΠ ΕΜΠ , αναγνωρίζουμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει απο την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας στο ΕΜΠ, όμως δεν μπορούμε να αδιαφορίσουμε για τη μεγαλύτερη κοινωνική ομάδα που πλήττεται απο αυτή τη κατάσταση,δηλαδή τους φοιτητές. Η κεντρική βιβλιοθήκη του Πολυτεχνείου είναι ιδιαίτερα σημαντική για την φοιτητική κοινότητα, καθώς καθημερινά, ένας τεράστιος αριθμός φοιτητών τη χρησιμοποίει, ως μέρος παραγωγής έργου και γνώσης. Από τη στιγμή μάλιστα που σε όλες τις σχολές του ΕΜΠ, σε μερικές εβδομάδες ξεκινά η εξεταστική περίοδος, η κεντρική βιβλιοθήκη πρέπει να λειτουργεί όσες περισσότερες ώρες είναι δυνατόν.



Για το λόγο αυτό, ως ΠΑΣΠ ΕΜΠ, προτείνουμε την σταδιακή επαναφορά του ωραρίου της βιβλιοθήκης αρχικά από τις 8:30 έως τις 18:00 και μέχρι την έναρξη της εξεταστικής την επαναφορά του στο παλαιό ωράριο, δηλαδή 8:30-20:00.



ΠΑΣΠ ΕΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου