Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Όταν το δάχτυλο δείχνει το φεγγάρι… οι Κνίτες κοιτούν το δάχτυλο!


Παλιά μου τέχνη κόσκινο... λέει μια παροιμία και η αλήθεια είναι πως παλαιότερη δε γίνεται για τα παιδιά του Περισσού. Την τέχνη να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και να παρουσιάζουν όλα τα πράγματα από τη δική τους μονοδιάστατη πλευρά την εξασκούν χρόνια... όμως ο αγώνας δε τελειώνει ποτέ. Τα γεγονότα είναι γεγονότα και τρόπος να αλλάξουν δεν υπάρχει. Έτσι, μετά από Δ.Σ. που δεν υπογράφηκε από πλευράς μας, οι συνεχιστές του Στάλιν διέδιδαν διακαώς πως η ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ επικροτεί το μιλιταρισμό και τον ιμπεριαλισμό. Και παρόλο που έχουν την αμέριστη συμπαράσταση μας στο ότι δε ξέρουν να διαβάζουν ότι δεν τιτλοφορείται με τη λέξη Ριζοσπάστης, δε σημαίνει πως συμμεριζόμαστε την άποψη τους. Το σημείο της διαφωνίας μας, που μιλούσε για έξοδο από το ΝΑΤΟ, ήταν αρκετά ευανάγνωστο από όλους τους υπόλοιπους. Και η απλά διατυπωμένη, πολλάκις, άποψή μας πως καταδικάζουμε κάθε πολεμική ενέργεια από τον οποιοδήποτε,σε κάθε μέρος της Γης, από οποιοδήποτε καθεστώς ή ένωση που θέλει να την προκαλέσει μπορούσε να γίνει αντιληπτή ακόμη και από έναν Κνίτη.

(χωρίς βέβαια να θεωρούμε ότι αφορά και άμεσα το σύλλογο, αλλά...)


ΝΑΤΟ

Ως ΠΑΣΠ ΕΜΠ, έχουμε τονίσει επανειλημμένα τη θέση μας αναφορικά με τη στάση την οποία θα πρέπει να διατηρεί η χώρα μας και κάθε άλλη χώρα που συμμετέχει στο ΝΑΤΟ. Τασσόμαστε υπέρ της συμμετοχής της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, καθώς λόγω της γεωστρατηγικής σημασίας και ιδιομορφίας της περιοχής, η ένταξη σε μια ευρύτερη ένωση κρατών με σκοπό τη διατήρηση της ειρήνης και της ευημερίας είναι αναγκαία. Η συμμετοχή μας στους κόλπους του, εξασφαλίζει στη χώρα μας,σημαντικά προνόμια, οικονομικά και πολιτικά. Μια χώρα λοιπόν, σαν την Ελλάδα, που αποτελεί σταυροδρόμι τριών ηπείρων και δύο θαλασσών, βρισκόμενη στην ανατολική Μεσόγειο, επίκεντρο πολλών αναβρασμών στη πρόσφατη ιστορία, δε θα μπορούσε παρά να μεγιστοποιεί τα οφέλη αυτά έχοντας διασφαλίσει αυτό που το ΝΑΤΟ γεννήθηκε να υπηρετεί, την ειρήνη μεταξύ των λαών-μελών του.

Η ανάγκη ωστόσο οι κυβερνήσεις των εν λόγω χωρών να επαναδιαπραγματευτούν τους όρους με τους οποίους εντάσσονται στον συγκεκριμένο οργανισμό παραμένει επιτακτική. Ως ΠΑΣΠ ΕΜΠ τασσόμαστε ενάντια στην ιμπεριαλιστική πολιτική που έχει εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια σε αρκετές περιπτώσεις και κατακρίνουμε έντονα τις βιαιοπραγίες που απορρέουν από αυτήν. Ενέργειες όπως ο μιλιταρισμός και ο ιμπεριαλισμός είναι άρδην αντίθετες με τις αρχές που οφείλει να υπηρετεί η συμμαχία. Και παρόλο που αυτό ακριβώς μπορεί να δυσαρεστεί ορισμένους, ως ΠΑΣΠ ΕΜΠ κανένα μονοπώλιο και ποτέ δε θα μας φέρει απέναντι σε άλλους ανθρώπους, σε παιδιά και νέους.


Περί κομματικών σχέσεων

Στα πλαίσια της κατανόησής μας όσον αφορά την παλαιολατρεία τους και τις αναχρονιστικές τους συνήθειες, θα επαναλάβουμε για άλλη μια φορά πως ο χαρακτηρισμός Πασόκοι και Πρασινοφρουροί πλέον δεν είναι πιστευτός ούτε από εσάς τους ίδιους (άσχετα αν στο mail εκ Περισσού εμπεριεχόταν στην κομματική σας προπαγάνδα). Η ανεξαρτησία μας από οποιονδήποτε κομματικό φορέα  είναι αποδεδειγμένη και καταστατικά κατοχυρωμένη εδώ και χρόνια. Οι θέσεις μας και οι τοποθετήσεις απορρέουν από εμάς και μόνο εμάς, και διαμορφώνονται καθημερινά με συλλογικές διαδικασίες χωρίς όψιμους καθοδηγητές και μακριά από κομματικά συμφέροντα - πράγμα άγνωστο για εσάς.


Εσείς που πρώτοι σηκώνετε το δάχτυλό σας για να δείξετε και να κράξετε ως ετερόφωτους τους άλλους, είστε εσείς που παπαγαλίζετε τα ίδια λόγια σαν χορωδία σε όλη την Ελλάδα.

Οι σταλινικές κορώνες όμως αντηχούν βαριά και παράφωνα!



Είναι καιρός να αντιληφθείτε πως η ώριμη και καθαρή πολιτική σκέψη σφυρηλατείται μέσα από διάλογο και συλλογικές διαδικασίες, μέσα από βιώματα μαζικά και ατομικά, και όχι μέσα σε κομματικούς διαδρόμους, όπου ο πλουραλισμός "Περισσ-εύει"...






ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου