Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ



Αναμφισβήτητα, το πτυχίο του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού αποτελεί μία ιδιαίτερα ισχυρή βάση και εφαλτήριο για την περεταίρω ακαδημαϊκή καλλιέργεια των φοιτητών Ηλεκτρολόγων, με μεγάλη μερίδα των αποφοίτων της σχολής μας να επιλέγουν τη συνέχεια των σπουδών τους σε μεταπτυχιακά τμήματα του εξωτερικού. Παράλληλα, δεν είναι λίγοι οι φοιτητές εκείνοι οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών ERASMUS, μεταβαίνουν για ολιγόμηνη χρονική περίοδο σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού.


Οι προαναφερθείσες περιπτώσεις, κατά την περίοδο και διαδικασία υποβολής των αντίστοιχων αιτήσεων από την πλευρά των φοιτητών της σχολής μας, απαιτούν την παροχή συγκερκιμένων πιστοποιητικών και εγγράφων, όπως λόγου χάρη η αναλυτική βαθμολογία ή το πτυχίο της σχολής, στα αγγλικά.


Η μέχρι πρότινος διαδικασία απαιτούσε την παροχή του αντίστοιχου ελληνικού εγγράφου από τη γραμματεία της σχολής και στη συνέχεια, την επίσημη μετάφρασή του από εξωπανεπιστημιακά διαπιστευμένα Ιδρύματα, με ευθύνη των φοιτητών, συμπεριλαμβανομένου και του υψηλού της κόστους.


Ως ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ, αναγνωρίζοντας την εν λόγω παθογένεια και στα πλαίσια της προσπάθεια μας για αναβάθμιση των παρεχόμενων από τη σχολή υπηρεσιών, καθώς επίσης και της βελτίωσης της καθημερινότητας των συμφοιτητών μας, ειδικά στα μεγαλύτερα έτη, προτείνουμε την παροχή από πλευράς σχολής της αναλυτικής βαθμολογίας των φοιτητών καθώς επίσης και του πτυχίου της σχολής στην αγγλική γλώσσα. Η εφαρμογή της συγκεκριμένης πρότασης, παρ’ όλο που αποτελεί μία τυπική διαδικασία ελάχιστης δυσκολίας και πόρων για τη γραμματεία της σχολής, σαφώς και θα απαλλάξει μεγάλη μερίδα φοιτητών από περιττό χρόνο και κόπο, αλλά κυρίως από το ιδιαιτέρως υψηλό της κόστος. Δεδομένης της προσπάθειας που γίνεται από την πλευρά της σχολής για τη βελτίωση των διαδικαστικών λειτουργιών της γραμματείας μας, με την καθιέρωση παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, θεωρούμε επιτακτική πλέον την ολοκλήρωση της με την ένταξη στις υπηρεσίς προς τους φοιτητές των αντίστοιχων επίσημων εγγράφων στην αγγλική γλώσσα, όπου η καθημερινότητα έχει αποδείξει την αναγκαιότητα τους.



ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου