Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Πρωταπριλιάτιακο... ΔΣ


Την περασμένη Δευτέρα, είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί Διοικητικό Συμβούλιο στις 12 το μεσημέρι, για να συζητηθούν ορισμένα θέματα που αφορούν το Φοιτητικό Σύλλογο. Εν τέλει, λόγω αδυναμίας παρουσίας των υπολοίπων παρατάξεων, αυτό μετατέθηκε για τις 3 την ίδια μέρα. Παρ όλα αυτά, δείχνοντας οι υπόλοιπες παρατάξεις-σχήματα για μία ακόμη φορά τη συνέπεια τους και το πόσο... σέβονται τις διαδικασίες του Συλλόγου, δεν εμφανίστηκαν ούτε τότε, όποτε το ΔΣ αναβλήθηκε για την επόμενη μέρα στις 12. Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της ανευθυνότητας και της ανυποληψίας των άλλων παρατάξεων, μιας και, ούτε τότε προσήλθαν χωρίς καμία ενημέρωση. Στις ατελείωτες αυτές παραστάσεις, ήρθε να δώσει τέλος το γεγονός, ότι ο περιοδεύων θίασος του ΔΣ κατάφερε να συνεδριάσει στις 3 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Παρά τις συνεχόμενες αναβολές, με δικιά τους ευθύνη οι δήθεν εξυγιαντές των συλλογικών διαδικασιών, πήραν τηλέφωνο για να μας επιπλήξουν και να μας κατηγορήσουν για ευτελισμό των συλλογικών διαδικασιών χρησιμοποιώντας λέξεις του πεζοδρομίου, ζητώντας μάλιστα να τους μεταφέρουμε την θέση μας τηλεφωνικώς!


Πριν προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση, θα έπρεπε να αναλογιστούν τις ευθύνες που τους βαραίνουν, καθώς αυτοί οι ίδιοι είναι που έχουν μετατρέψει τις συλλογικές διαδικασίες σε δικό τους πολιτικό πανηγυράκι.


Αποκορύφωμα όλου αυτού του παραλογισμού, ήταν η απόφαση που πάρθηκε σε αυτό το ΔΣ, η διεξαγωγή δηλαδή Γενικής Συνέλευσης τη Τρίτη 8/4, εν μέσω της εξεταστικής περιόδου, με θέμα τη συμμετοχή του Συλλόγου στην απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

 Μήπως ήρθε η ώρα λοιπόν να αναλογιστούμε το ρόλο της εκάστοτε παράταξης στη Σχολή; Έπειτα από μια χαμένη εξεταστική, 3 μήνες ανενεργή Σχολή και ένα εντατικοποιημένο εξάμηνο, όπου μόνοι και αποκλειστικοί υπεύθυνοι, ήταν οι ίδιοι, σε τι εξυπηρετεί η εν λόγω Συνέλευση εν μέσω εξεταστικής, όταν πολλές φορές στο παρελθόν αντίστοιχη απόφαση έχει παρθεί από ΔΣ; 




Συνάδελφοι των άλλων παρατάξεων, αντιλαμβανόμαστε την προσπάθειά σας για πόλωση και πολιτικοποίηση του κλίματος εν όψει των φοιτητικών εκλογών και την ανέλπιστη προσπάθειά σας να δημιουργήσετε ένα ευνοϊκό ποτάμι για σας, ωστόσο  θα πρέπει και εσείς να αντιληφθείτε ότι ο Φοιτητικός Σύλλογος και οι διαδικασίες του δεν λειτουργούν για να εξυπηρετούν τα μικροπολιτικά και ψηφοθηρικά σας συμφέροντα. 






ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου