Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Απόφαση Δ.Σ. για την Απεργία των Διοικητικών Υπαλλήλων

Μετά από τη διεξαγωγή Δ.Σ, σήμερα, Πέμπτη 12/6 αποφασίστηκε η στήριξη και συμμετοχή του Φοιτητικού Συλλόγου στην περιφρουρούμενη απεργία των Διοικητικών Υπαλλήλων από αύριο Παρασκευή 13/6, και η διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης την Τρίτη 17/6 με θέματα την απεργία αυτή, αλλά και τον εσωτερικό κανονισμό όπως και διάφορα άλλα ζητήματα της σχολής.



Ως ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ, διαφωνήσαμε με την απόφαση αυτή, καθώς παρά το γεγονός ότι στηρίζουμε το δίκαιο του αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων, θεωρούμε πως αυτός δεν πρέπει να παρεμποδίζει την ομαλή ακαδημαική λειτουργία του Ιδρύματος καθώς και το δικαίωμα του φοιτητή στη μόρφωση. Πιο συγκεκριμένα, και με οδηγό τα γεγονότα του Σεπτεμβρίου, πιστεύουμε πως το κλείσιμο του Ιδρύματος δε μπορεί να δώσει καμία λύση, αντιθέτως, προσθέτει περισσότερη πίεση σε ένα ήδη συμπιεσμένο ακαδημαικό χρόνο, και στρέφει τους φοιτητές, το μεγαλύτερο τμήμα δηλαδή της Πολυτεχνειακής κοινότητας, απέναντι στο δίκαιο αγώνα τους. Το παρελθόν έχει δείξει, ότι για να είναι κερδοφόρος ένας αγώνας, πρέπει να έχει τη στήριξη και συμμέτοχη όλων των εμπλεκόμενων ομάδων, κάτι που στην παρούσα φάση δε συμβαίνει.



Όσον αφορά τη διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου την Τρίτη, θεωρούμε ότι εφόσον προέχει η συνέλευση των διοικητικών τη Δευτέρα, θα μπορούσαμε να περιμένουμε πρώτα τα αποτελέσματα της δεύτερης και να τηρήσουμε ανάλογη στάση. Ούτως ή άλλως, για το θέμα του Εσωτερικού Κανονισμού, έχει συγκληθεί πριν από λίγο καιρό Γενική Συνέλευση, η οποία δεν είχε την απαραίτητη απαρτία για να λάβει απόφαση, με αποτέλεσμα να λάβει ο σύλλογος απόφαση μέσω Δ.Σ., ενώ παράλληλα δεν έχουν σημειωθεί ιδιαίτερες εξελίξεις πάνω στο θέμα αυτό. Τέλος, όσον αφορά τα ζητήματα της Σχολής, θεωρούμε ότι πρέπει να συγκληθεί πρώτη Γενική Συνέλευση Τμήματος, για να συζητηθούν αυτά,  η οποία είναι προγραμματισμένη για αυτή την Τρίτη.





ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου