Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ανοιχτή Σχολή από τη Γενική Συνέλευση!


Η σημερινή Γενική Συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου ΗΜΜΥ αποφάσισε το άνοιγμα της σχολής!


Έπειτα από το χτεσινό κάλεσμα που κάναμε για συμμετοχή και συνεργασία στη σημερινή Γενική Συνέλευση, σε όλες τις δυνάμεις και όλους τους  φοιτητές που αντιλαμβάνονται το Ελληνικό Πανεπιστήμιο με όρους ακαδημαικότητας, και θέτοντας 4 βασικούς άξονες πάνω στους οποίους  θεωρήσαμε ότι θα έπρεπε να κινηθεί η απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου, οι οποίοι διασφαλίζουν τη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων και την ταυτόχρονα ομαλή διεξαγωγή του εξαμήνου και της εξεταστικής, το πλαίσιο που επικράτησε, περιλάμβανε τα 4 αυτά βασικά σημεία:

  • Τη στήριξη και τη συμμετοχή του Συλλόγου στις κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων εφόσον αυτές δεν παρεμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή της ακαδημαϊκής λειτουργίας της σχολής.
  • Εφαρμογή του θεσμού της αξιολόγησης, μέσω της αξιολόγησης αρχικά των δομών του ιδρύματος (που και πόσους εργαζομένους χρειάζεται το ίδρυμα) και στη συνέχεια του υπάρχοντος προσωπικού για την αποτελεσματικότερη αξιοποίησή τους.
  • Όπως σε κάθε δημόσια υπηρεσία υπάρχει προσωπικό ασφαλείας σε περιόδους όπου οι εργαζόμενοι απεργούν, έτσι και στο ίδρυμά μας, να λειτουργήσουν άμεσα οι υπηρεσίες με προσωπικό ασφαλείας για την εξυπηρέτηση των φοιτητών που χρειάζονται άμεσα δικαιολογητικά.
  • Αναπλήρωση των μαθημάτων και των εργαστηρίων που χάθηκαν τις ημέρες που η σχολή ήταν κλειστή. 


Με τον τρόπο αυτό, επιτεύχθη η από κοινού εκπροσώπηση όλων των φοιτητών που επιθυμούν να ανοίξει άμεσα η Σχολή και να επανέλθει σε κανονικούς ακαδημαϊκούς  ρυθμούς λειτουργίας και που αντιλαμβάνονται ότι τη λύση στο πρόβλημα της διαθεσιμότητας μπορεί να δώσει μόνο η αξιολόγηση του Ιδρύματος, μιας αξιολόγησης τόσο των δομών όσο και του προσωπικού που θα αναδείξει τα  προβλήματα του Ιδρύματος.

Αναλυτικά το αποτέλεσμα της Γενικής Συνέλευσης ήταν το εξής:




Καλούμε όλους τους φοιτητές, αύριο Τετάρτη 25/06, να διεκδικήσουν με τη παρουσία τους την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, μιας απόφασης για ομαλή ακαδημαϊκή λειτουργία.


Κάνουμε έκκληση αντίστοιχα, στους Διοικητικούς Υπαλλήλους του Ιδρύματος να αντιληφθούν την οριακή κατάσταση στην οποία έχει επέλθει το εξάμηνο, να σεβαστούν την απόφαση του Φ.Σ. των Ηλεκτρολόγων και να μην παρεμποδίσουν την πρόσβαση και την διεξαγωγή των μαθημάτων.



Μπροστά στο συμφέρον των συμφοιτητών μας,

     επιλέγουμε το δρόμο της συνεργασίας!


ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου