Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Να δυναμώσουμε τις φωνές μας απέναντι στον ρατσισμό και τον φασισμό

Η αντίθετη θέση μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου απέναντι στην άκρως ρατσιστική απόφαση απαγόρευσης σε παιδιά προσφυγικών οικογενειών να μαθητεύσουν στο εν λόγω σχολείο φαντάζει σαν όαση μέσα στην έρημο ενός ξενοφοβικού περιβάλλοντος, παρά τις προσφυγικές μνήμες που χαρακτηρίζουν και τον λαό μας.  Ευτυχώς, πολλές είναι εκείνες οι φωνές, που παρά τον κοινωνικό αναβρασμό και την εσωστρέφεια που καλλιεργεί, καταφέρνουν να ορθώσουν το ανάστημα τους απέναντι σε ρατσιστικές επιθέσεις και εκφράσεις, την ώρα που ο φασισμός έχει εδραιωθεί ακόμα και στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Είναι ανεπίτρεπτο σε μία δημοκρατική κοινωνία να επικρατούν φασιστικές και ρατσιστικές λογικές! Σύσσωμο το δημοκρατικό τόξο οφείλει να πάρει θέση απέναντι σε όλες εκείνες τις λογικές που κρατούν τη χώρα μας δέσμια του οπισθοδρομισμού και της ξενοφοβίας και παράλληλα να τις περιθωριοποιήσει.
Το σπουδαιότερο εγχείρημα όλων, ωστόσο, είναι να ξεχωρίζουμε, να στηρίζουμε αλλά και να προάγουμε όλες εκείνες τις φωνές που μάχονται απέναντι στο ρατσισμό και το φασισμό, για την κοινωνική πρόοδο και την ομαλή ένταξη των προσφύγων στην κοινωνία! Εκείνες είναι που θα μας οδηγήσουν μακριά από τις ακραίες φασιστικές εκφράσεις στον πολιτικό χάρτη της Ελλάδας, παράλληλα με ισχυρές πολιτικές πρωτοβουλίες που θα δώσουν ανάσες στην ελληνική οικονομία και κοινωνία!

ΠΑΣΠ ΕΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου