Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Πρακτική Άσκηση Ξανά και Ξανά...

Ανακοινώθηκε από τη Σχολή η προκήρυξη για την πρακτική άσκηση για το έτος 2018. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: πληροφορίες πρακτικής άσκησης 2018

Η υλοποίηση της πρακτικής άσκησης και για το φετινό έτος αποτελεί μία ακόμη δικαίωση των κόπων μας κατά την περσινή χρονιά, κατά την οποία καταθέσαμε στο Τμήμα της Σχολή ολοκληρωμένη πρόταση για το πλαίσιο διεξαγωγής της καθώς και για την αύξηση των θέσεων της, προκειμένου περισσότεροι φοιτητές να επωφελούνταν από αυτή. Έπειτα από μια σειρά συνεδριάσεων του Τμήματος της Σχολής, στις οποίες πιέζαμε διαρκώς καθηγητές και κοσμήτορα, η πρακτική άσκηση πήρε σάρκα και οστά, παρά τις προσπάθειες συγκεκριμένων ομάδων.

Αναλυτικότερα, αλησμόνητες μένουν στο μυαλό όλων οι λυσσασμένες αντιδράσεις των δυνάμεων οπισθοδρόμησης της Σχολής μας, ΑΝΑΦΗ και ΚΝΕ, οι οποίες πιστές στον αγώνα τους για την καταβαράθρωση του ακαδημαικού επιπέδου θέταν διαρκώς εμπόδια και επινοούσαν τεχνάσματα για να αποτρέψουν το Τμήμα της Σχολής από να πάρει απόφαση για τη θεσμοθέτηση της. Οι πιέσεις μας όμως κατά τη διάρκεια των περσινών Γενικών Συνελεύσεων καθώς και η στήριξη μεγάλης μερίδας φοιτητών που επιθυμούσαν την πρακτική άσκηση εξασφάλισε την ομαλή διεξαγωγή της, με αποτέλεσμα πάνω από 80 φοιτητές να επωφεληθούν δουλεύοντας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η έγκαιρη ανακοίνωση της πρακτικής άσκησης για τη φετινή χρονιά αποτελεί για εμάς ιδιαίτερα θετικό σημάδι για την εξασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής της, ωστόσο δεν εφησυχαζόμαστε και τονίζουμε πως θα είμαστε παρόν σε κάθε διαδικασία για να διασφαλίσουμε ότι τα σχέδια των πολέμιων της θα πέσουν στο κενό.

ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ ΕΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου