Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Καλωσορίζουμε το νέο site της Σχολής Ηλεκτρολόγων!


Η σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών απέκτησε, μετά από αρκετά χρόνια, μια ανανεωμένη ιστοσελίδα αντάξια του ονόματος και της αίγλης της, αναβαθμίζοντας τη διαδικασία ενημέρωσης των φοιτητών και καθιστώντας την ταυτόχρονα υπόδειγμα και για τις άλλες σχολές του ΕΜΠ.
Από την πρώτη στιγμή του νέου ακαδημαϊκού έτους ως ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ καταθέσαμε  στα αρμόδια όργανα της σχολής την πρόταση μας για βελτίωση των διαδικτυακών υπηρεσιών του τμήματος, αφού η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των φοιτητών για τα τεκταινόμενα της σχολής είναι θέμα υψίστης προτεραιότητας και μείζονος σημασίας. Αναπόδραστα, λοιπόν, καταθέσαμε τη συγκεκριμένη πρόταση ασκώντας ταυτόχρονα πίεση στα όργανα της σχολής για υλοποίηση της. Έτσι λίγο πριν την έναρξη των εαρινών εξαμήνων είδαμε, για ακόμα μια φορά, πρόταση μας να υλοποιείται στην πράξη, αφού τέθηκε σε λειτουργία το νέο site της σχολής μας. Όπως είναι φανερό το νέο μενού επιλογών είναι σαφώς πιο χρηστικό καθώς  χωρίζει τις ανακοινώσεις σε κατηγορίες ανάλογα το ενδιαφέρον του κάθε σπουδαστή, περιλαμβάνει την παραπομπή στο δικτυακό τόπο του κάθε μαθήματος και διαθέτει καλύτερη ταξινόμηση των επιλογών.
Βέβαια η νέα ηλεκτρονική εικόνα της σχολής μπορεί να μη χαροποιεί κάποιους, καθώς, πλέον βρίσκεται σε περίοπτη θέση η θέσπιση της πρακτικής άσκησης, μιας πάγιας διεκδίκησης της ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ τα προηγούμενα χρόνια, που πέρυσι έγινε πραγματικότητα παρά τις αρνήσεις, τα ψευτοδιλήμματα και τα έωλα επιχειρήματα που ορισμένοι χρησιμοποιούσαν τοποθετώντας το μικροπολιτικό τους συμφέρον πάνω από μια αναγκαία ποιοτική αναβάθμιση των ακαδημαϊκών παροχών της σχολής. Δυστυχώς για αυτούς η πρακτική άσκηση αποτελεί πραγματικότητα και το νέο site της σχολής τους το θυμίζει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο.
Παραμένοντας, όμως, πιστοί απέναντι στις δεσμεύσεις μας και τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αρειμανίως την ολική αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της σχολής. Θεωρούμε λοιπόν αδήριτη ανάγκη την ενεργοποίηση όλων των σελίδων των μαθημάτων στο mycourses.ntua.gr, για τη συγκέντρωση όλων των μαθημάτων σε μια σελίδα, όπου ο φοιτητής μπορεί να βλέπει το πρόγραμμά του, τις προσεχείς υποβολές σειρών ασκήσεων και τις ανακοινώσεις του κάθε μαθήματος. Ταυτόχρονα θεωρούμε ότι όλο το απαραίτητο υλικό για το κάθε μάθημα (σημειώσεις καθηγητή, διαφάνειες διαλέξεων, εργαστηριακές ασκήσεις, σειρές ασκήσεων και λύσεις τους) αλλά και η βαθμολογία θα πρέπει να αναρτώνται στο συγκεκριμένο χώρο. Ασφαλώς αν κάποιος καθηγητής θέλει να διατηρήσει χωριστά την ιστοσελίδα του μαθήματος, θα μπορεί να το κάνει τοποθετώντας παραπομπή στο αντίστοιχο μάθημα που φαίνεται στο mycourses.
Την στιγμή λοιπόν που κάποιοι στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους επενδύουν στην ανυπαρξία ή στο χάος των καταλήψεων, εμείς καταθέτουμε προτάσεις και πετυχαίνουμε την αναβάθμιση και την βελτίωση της σχολής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου