Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Avanti o popolo... PARTYera rossa

                               
 Όσο πλησιάζει ο καιρός, γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, διαφημίζει διακαώς ένα "event" διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Ένα πλέον καθιερωμένο πάρτυ, που όμως φέτος δεν είναι πάρτυ. Η πεμπτουσία του εναλλακτικού έρχεται να το μετατρέψει σε μία πάλη έναντι στο καταναλωτισμό και το σεξισμό έτσι όπως μόνο οι αγωνιστικοί ΑΝΑΦΗ ξέρουν να μετατρέπουν τον απλό ταπεινό τρόπο διασκέδασης. Κύριοι, το βάπτισμα ενός γεγονότος ως εναλλακτικό δεν μπορεί να κρύψει αυτό που πραγματικά είναι, ένα ακόμη πάρτυ μιας παράταξης, όπως αυτά που όλο το προηγούμενο διάστημα κατακρίνατε!


Βέβαια, το προήγουμενο πάρτυ της εν λόγω παράταξης, συνοδεύτηκε από ένα γεγονός που μόνο αδιάφορο δε μπορεί να αφήσει το Φοιτητικό Σύλλογο των Ηλεκτρολόγων. Συγκεκριμένα, οι συνδιοργανωτές-αγωνιστές των ΕΑΑΚ και της ΑΡΕΝ, αποφάσισαν να ονομάσουν το "event" τους, πάρτυ του Φοιτητικού Συλλόγου ΗΜΜΥ. Ωστόσο, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε, σε εσάς τους αιώνιους υπερασπιστές των διαδικασιών του Συλλόγου, πως η βάπτιση μιας εκδήλωσης ή ενέργειας με το όνομα του Φοιτητικού Συλλόγου απαιτεί να έχει παρθεί μια σχετική απόφαση από τα όργανά του. Προφανώς, δεν έγινε κανένα Διοικητικό Συμβούλιο ή καμία Γενική Συνέλευση, που να αποφασίζει για τη διεξαγωγή μια τέτοιας εκδήλωσης, οπότε η πράξη αυτή συντελεί σε καπήλευση του ονόματος του Φοιτητικού Συλλόγου. 


Το επερχόμενο πάρτυ, αποτελεί ίσως την πρώτη παρέμβαση των ΑΝΑΦΗ, ακαδημαική ή πολιτική στα δρώμενα της Σχολής, από τότε που αυτή, έπειτα από 3 μήνες καταλήψεων, άνοιξε. Από ότι φαίνεται, ορισμένοι προσπαθούν να καλύψουν την ανυπαρξία τους και την αποχή τους από τα φοιτητικά θέματα, με τη διοργάνωση τέτοιων "events". Βλέποντας όλα αυτά, εμείς δεν έχουμε παρά να σας προτείνουμε να μετασχηματιστείτε, από φοιτητική συνδικαλιστική παράταξη σε ομάδα διοργάνωσης και τέλεσης εναλλακτικών και προοδευτικών parties. Άλλωστε, ο εναλλακτικός τρόπος διασκέδασης απαιτεί και μια ευφάνταστη προώθηση. Και αυτό, απ΄ότι φαίνεται το διαθέτετε. Δεν εξηγούνται αλλιώς οι αφίσες που διαφημίζουν τα πάρτυ σας και αυτά των συντρόφων σας από άλλες σχολές του ΕΜΠ, με το Λένιν να κρατά μια μπύρα ή με το "μπυροδρέπανο". Οι αφίσες αυτές, εκτός από το κακό χιούμορ που δείχνουν ότι διαθέτετε, θίγουν με το χειρότερο τρόπο τα ίδια τα πολιτικά σας φρονήματα, δείχνοντας κατά πόσο εσείς τα σέβεστε. Γιατί δεν πιστεύουμε, πως ο Λένιν και ο Μάο, άφησαν αυτή την παρακαταθήκη, για να δουν τους εαυτούς τους μετά από πολλά χρόνια στην αφίσα ενός πάρτυ μιας δήθεν αγωνιστικής παράταξης.


Για του λόγου το αληθές:







Εφόσον δεν σέβεστε τα ίδια τα πιστεύω σας, 
πως  καλείστε να σεβαστείτε τις διαδικασίες του Συλλόγου και να τις εκπροσωπήσετε;



 ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου