Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ξέρετε... Ίσως κάπου αλλού!

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης 15/1 όταν ο καθηγητής της Αριθμητικής Ανάλυσης, έπειτα από επανειλημμένες παρατηρήσεις για ησυχία σε ένα φοιτητή, του ζήτησε να αποχωρήσει από το αμφιθέατρο. Η δημοκρατική αστραπή των ΑΝΑΦΗ χτύπησε αμέσως... Τη στιγμή που ο ίδιος ο φοιτητής παραδέχτηκε το λάθος του, εκείνοι διέκοψαν τη διάλεξη καλώντας και όλους τους φοιτητές να μποϊκοτάρουν το μάθημα ως αντίποινα στον καθηγητή ενώ δεν παρέλειψαν να τον επισκεφτούν, σύσσωμο το σχήμα, και στο γραφείο του σε μία δημοκρατική προσπάθεια να εμπεδώσει το ολέθριο λάθος του!

Ως ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ, θέλοντας να κατακρίνουμε αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων συμφοιτητών μας, τη Δευτέρα 21/1, αναρτήσαμε στον πολιτικό μας χώρο στη σχολή κείμενο στο οποίο καταγγείλαμε τα προαναφερθέντα συμβάντα, τονίζοντας πως καμία σχέση δεν έχουν με το δημοκρατικό χαρακτήρα του ελληνικού Πανεπιστημίου, αλλά παραπέμπουν σε άλλες, σκοτεινές εποχές.

Η απάντηση των ΑΝΑΦΗ ήταν και πάλι άμεση, αφού βέβαια έληξε το διάλειμμα και οι ελάχιστοι πρωτοετείς φοιτητές που τους θεωρούν ακόμα πολιτισμένους δεν ήταν παρόντες... Παραβιάζοντας τον πολιτικό μας χώρο, έσκισαν το εν λόγω κείμενο αφού έφτυσαν και χειροδίκησαν εναντίον ατόμων που αρνήθηκαν να τους στρώσουν το κόκκινο χαλί - προφανώς και οι κοπέλες δεν εξαιρέθηκαν! Από τη μεριά μας, μη δεχόμενοι την κατάφωρη καταπάτηση του δικαιώματος μας στην ελεύθερη έκφραση, αναρτήσαμε και πάλι το κείμενο το οποίο έσκισαν με τον ίδιο τρόπο σε επόμενη ώρα μαθήματος. Την τρίτη φορά που αναρτήθηκε το κείμενο παρέμεινε ως αργά το απόγευμα καθώς οι ΑΝΑΦΗ δεν υπερείχαν πλέον αριθμητικά οπότε και δε μπορούσαν να εκφραστούν δημοκρατικά.
             Η ερώτηση είναι απλή...

Σε ποια δημοκρατία αποφασίζεις εσύ για τη γνώμη του άλλου;


Σε απάντηση στην έγγραφη καταγγελία τους και έχοντας υποστεί βιαιοπραγίες μέσα στο χώρο όπου όλοι (;) έχουμε ίσα δικαιώματα στην μόρφωση, αναρτήσαμε σήμερα κείμενο στο οποίο περιγράφαμε "αδίκως" κατ' αυτούς, τα χθεσινά συμβάντα ως χουλιγκανισμούς, τραμπουκισμούς και πρακτικές της νύχτας. Και ευτυχώς, μας επιβεβαιώσατε!

 Οι δημοκράτες, κατά τα άλλα, συμφοιτητές μας έσπευσαν να μας συγχαρούν σκίζοντας και πάλι το κείμενο, ενώ αυτή τη φορά επειδή δεν παραμερίσαμε και δεν βοηθήσαμε στην κατάρριψη του, εφάρμοσαν τεχνικές ρινγκ που σε τίποτα δε θυμίζουν νύχτα, αλλά με χρήση πολιτικών γρονθοκοπημάτων και συνδικαλιστικών κλοτσιών, επιχείρησαν να αποκαταστήσουν το αίσθημα δικαιοσύνης που παραβιάστηκε από την παράτολμη, όπως αποδείχθηκε, προσπάθεια μας να εκφράσουμε τη γνώμη μας. Η φασαρία κόπασε έπειτα από παρέμβαση καθηγητών και ανεξάρτητων φοιτητών, με τους ΑΝΑΦΗ μετά βίας να γλιτώνουν από τα χέρια των μελών της ΠΑΣΠ, σύμφωνα με τα λεγόμενα τους. Λίγο αργότερα και ενώ μέλη της ΕΑΑΚ άλλων σχολών του Πολυτεχνείου ήρθαν για να τους "περιθάλψουν", ο διαπληκτισμός έληξε οριστικά, με μέλος των ΑΝΑΦΗ να δηλώνει σε ήπιους δημοκρατικούς τόνους πως θα μας εξαφανίσουν από τη σχολή και πως ό,τι κείμενο θα αναρτάται σε τοίχο θα περνάει από έγκριση της δικής του παράταξής.
 

                                                         Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε!


Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε χώρο Πανεπιστημίου και σίγουρα κάποιοι θα φροντίσουν να μην είναι και η τελευταία...
 Όμως καλόπαιδα των ΑΝΑΦΗ πλανάστε πλάνην οικτρά! Ως ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ δε σκύψαμε ποτέ κεφάλι, δε φιμωθήκαμε ποτέ! Προασπίζεστε τη βία πίσω από τα χαλάσματα ενός Πανεπιστημίου που καταρρέει καταδεικνύοντας ποιοι είστε πέρα από λόγια, υποδείξεις και χαρακτηρισμούς.

                                                                     ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!


ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΣΤΕΙΡΟ ΑΡΝΗΤΙΣΜΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΣΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!

 ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ ΕΜΠ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου