Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Σχετικά με τους επι πτυχίω φοιτητές...

Μετά από υπόδειξη από πλευράς ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ στο υπερψηφισθέν πλαίσιο της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης για προσθήκη ειδικής μέριμνας για τους επί πτυχίω φοιτητές, ο κοσμήτορας της Σχολής ανακοίνωσε την έναρξη εξεταστικής για φοιτητές που βρίσκονται στο πτυχίο και χρωστούν μικρό αριθμό μαθημάτων (η σχετική ανακοίνωση εδώ.).

Ως ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ θεωρούμε θετική τη σχετική απόφαση καθώς από την πρώτη στιγμή αντιληφθήκαμε την ανάγκη για την εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης ομάδας συμφοιτητών μας που είναι επιτακτική η ανάγκη τους για την απόκτηση πτυχίου και την εισαγωγή τους στην αγορά εργασίας. 

Ωστόσο μια τέτοια απόφαση είναι αυθαίρετη και άδικη, θέτωντας δηλαδή ένα συγκεκριμένο όριο μαθημάτων (3), καθώς βάζει στο περιθώριο μια μεγάλη μερίδα συμφοιτητών μας που αν είχε πραγματοποιηθεί κανονικά η εξεταστική του Σεπτέμβρη θα είχαν τη δυνατότητα είτε να ελαφρύνουν τα χρωστούμενα μαθήματα τους είτε να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Για το λόγο αυτό ως ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ θα διεκδικήσουμε στη αυριανή Συνέλευση Τμήματος τη δυνατότητα συμμετοχής στην εν λόγω εξεταστική όσων ατόμων έχουν συμπληρώσει το 5ο έτος σπουδών μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, όπως έγινε στην πτυχιακή εξεταστική  που πραγματοποιήθηκε πέρυσι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου